marimari Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Miałem ubezpieczony samochód w Hesti, w czasi wichuty drzewo otarło mi samochód zawiozłem go do serwisu audi Noma 2 i popisałem bezgotówkowe załatwienie szkody . noma zrobiła samochód i wystawiła na rachunek na 12 tys. a ubezpieczalnia pokryła tylko połowe jak to jest mozliwe że warszat zaczoł naprawe i nipoinformował mnie że może byc taka róznica teraz warsztat zasądził mnie do sądu i naliczył odsetki mam teraz do zapłacania 10 tys Czy wie ktos gdzie sie mam udac z tym problemem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 witam,Trochę nieczytelny dla mnie ten Pana opis:/ to jak to jest? bezgotówkowo Pan się umówił z ubezpieczycielem i ten odmówił wypłaty za remont? ciekawa sprawa, proszę przedstawić dokładne kwoty kosztorysu naprawy ze strony ubezpieczyciela i warsztatu- może warsztat "przeholował" z cenami i ubezpieczyciel umył rączki...proszę o szerszy opispozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Czy serwis Audi został wskazany przez Hestię? Jeśli nie to postepowanie Hestii wydaje się zasadne. Twoim rozwiązaniem jest jedynie zawiadomienie o sprawie Hestii, która w razie niegatywnego rozstrzygnięcia sądu powinna pokryć koszty - zastrzegam jednak, że dużo zalezy od warunków ogólnych AC, bo rozumiem, że rzecz dotyczy tego ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal29 Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Firma ubezpieczeniowa pokryła koszty naprawy zgodnie z opisem technicznym wykonanym przez swojego rzeczoznawce i wypłaciła odszkodowanie zgodnie z wariantem polisy jaki zawarłes z ta firmą. Jezeli twoje Audi nie jest juz objete gwarancja producenta i nie serwisowałes pojzdu w ASO, ubezpieczyciel może zastosować potrącenie amortyzacyjne. (nie słyszałem zeby hestia stosowala). Poczytaj warunki ogólne i przestudiuj polisę możesz mieć zapisany w polisie wariant wycena. Moze byc wile przyczyn ze hestia tak postapila.Jesli chodzi o serwis Audi zarzadaj wydania opisów technicznych hesti oraz kalkulacji naprawy, istnieje prawdopodobieństwo (niewielkie) ze firma naprawcza cos przecholowala z naprawą i tu mozesz postrzegac swoje szanse zeby sie z teo wywinąc. Sprawdz na jaka usługe złożyłeś zamówienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi