krzysztof86i Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 witammam forda mondeo 95 rokniedawno w wyniku kolizji zostały uszkodzone prawie wszystkie elementy z przodu auta tzn maska 2 błotniki 1 lampa i zderzak. dzisiaj otrzymalem info od interisk ze wartosc naprawy przekracza wartosc rynkowa auta i ze wyplaca mi 2tys zlotych jako roznica auta przed wypadkiem i po wypadku... gdzie moge sprawdzic ile wynosi wartosc rynkowa mojego auta? i czy moge cos zmienic?za 2 tys zlotych to ja jestem wstanie tylko pomalowac te elementy nie mowiac o ich kupnie smileys/neutral.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odszkodowanie Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 autocentrum.pl. ale najlepiej idź do niezależnego rzeczoznawcy, niech wykona Ci wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plamciaa Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 wejdz sobie na strone http://www.mi.gov.pl/2-4821a19846ad6.htm. tam masz rzeczoznawcy samochodowi. sa to certyfikowani rzeczoznawcy z róznych miast. koszt wyceny pojazdu to okolo 250 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Tak jeszcze w kwesti informacyjnej, to nie ma sie co dziwic, ze za to odszkodowanie nie naprawisz auta. Sens skody calkowitej polega wlasnie na tym, ze naprawa jest nieoplacalna, bo przewyzszy watosc auta.Pomijam juz tutaj poprawne wyliczenie wartosci pojazdu, bo to faktycznie nalezy zweryfikowac jak masz taka mozliwosc.Jednak z zalozenia za odszkodowanie przy szkodzie calkowitej nie naprawisz autka.No chyba, ze w zaprzyjaznionym warsztacie i zupelnie po kosztach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi