krzysztof86i Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 witammam forda mondeo 95 rokniedawno w wyniku kolizji zostały uszkodzone prawie wszystkie elementy z przodu auta tzn maska 2 błotniki 1 lampa i zderzak. dzisiaj otrzymalem info od interisk ze wartosc naprawy przekracza wartosc rynkowa auta i ze wyplaca mi 2tys zlotych jako roznica auta przed wypadkiem i po wypadku... gdzie moge sprawdzic ile wynosi wartosc rynkowa mojego auta? i czy moge cos zmienic?za 2 tys zlotych to ja jestem wstanie tylko pomalowac te elementy nie mowiac o ich kupnie smileys/neutral.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
odszkodowanie Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 autocentrum.pl. ale najlepiej idź do niezależnego rzeczoznawcy, niech wykona Ci wycenę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamciaa Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 wejdz sobie na strone http://www.mi.gov.pl/2-4821a19846ad6.htm. tam masz rzeczoznawcy samochodowi. sa to certyfikowani rzeczoznawcy z róznych miast. koszt wyceny pojazdu to okolo 250 złotych Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Tak jeszcze w kwesti informacyjnej, to nie ma sie co dziwic, ze za to odszkodowanie nie naprawisz auta. Sens skody calkowitej polega wlasnie na tym, ze naprawa jest nieoplacalna, bo przewyzszy watosc auta.Pomijam juz tutaj poprawne wyliczenie wartosci pojazdu, bo to faktycznie nalezy zweryfikowac jak masz taka mozliwosc.Jednak z zalozenia za odszkodowanie przy szkodzie calkowitej nie naprawisz autka.No chyba, ze w zaprzyjaznionym warsztacie i zupelnie po kosztach:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now