Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Prawa kostka przyznano mi 5% problem przy skaladniu papierow do ZUS

YnS
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam pare pytan odnosnie mojego wypadku przy pracy.W maju br. pojechalismy z kolega z zaladunikiem worków i zeslizgnalem sie z rampy,a nastepnie co sie okazalo skrecilem ja(kostke).Po 3-tygodniowym lezeniu w domu(szyna gipsowa:() postanowilem ubiegac sie o odszkodowanie.W przypadku firmy gdzie jestesmy ubezpieczeni grupowo nie bylo problemu z jego wyplaceniem( przyznano mi 5%). Schody pojawily sie przy skaladniu papierow do ZUS.Na pierwszej komisji lekarskiej(jednoosobowej),lekarz nic nie stwierdzil(O% uszczerbku na zdrowiu).Zreszta jak mial stwierdzic,skoro nawet nie dotknal mojej stopy;-(.Odwolalem sie od tej decyzji i na kolejnej komisji (3osobowej) przeprowadzono juz szczegolowe badania.Jednak i tym razem ustalono,ze nie mam trwalego uszcerbku na zdrowiu.W pismie napisali,ze moge sie odwolac do inspekcji pracy lub do sadu.

Chcialem sie poradzic co z robic w takiej sytuacji.Noga mnie boli na zmiane pogody,gdy schodze po schodach czuje ze mi "ucieka" do wewnatrz.Skoro place tak wysokie skladki to chyba ZUS powinien cos z tym zrobic.

Prosze o odpowiedz.

Z gory dzieki!!!!!

czy próbowałeś odwołać się od tej decyzji? niestety proces odwoławczy w ZUS jest dość skomplikowany i czasochłonny a efekty często żadne, ale zanim złożysz pozew do sądu musisz to przejść. Pytanie czy o 2000 zł warto?

Jezeli chodzi o zus to odwolywalem sie raz,a teraz planuje juz tylko przez Sad Pracy,skoro mi w odmowie tak napisali.Wiem, ze jest to trudne,ale wychodze z zalozenia,ze o swoje trzeba walczyc,a zwlaszcza o cos co ci sie nalezy!!!

Wkrotce napisze jak przebiegla cala sprawa

możesz iść zawsze do jakiegoś radcy. Tylko kieruj się do specjalistów od ZUSU, ponieważ nie jest to dziedzina bardzo dochodowa, ale za to pracochłonna, nie każdy prawnik tym zechce się zająć...daj znać koniecznie jak to się skończy.