leszek21 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 witam i mam pytanie przy wymianie wodomierza urwal sie zawor zabezpieczajacy doplyw wody i z tego powodu zostal zalany lokal sasiada kto teraz musi pokrywac koszty remintu ja albo spoldzielnia ja nie jestem ubezpieczona a sasiad tez nie chociaz to jest jego mieszkanie wlasnosciowe poprosze o odpowiedz i jeszcze jedno kto jest obowiazany do wymiany wodomierzy ja czy spoldzielnia mieszkaniowa dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odszkodowanie Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 nie wiem kto jest zobowiązany do wymiany wodomierzy, ale szkody wynikłe z zalania, niestety poniesiesz Ty:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Jeżeli wodomierz był własnością spółdzielni i wymieniany był na jej zlecenie to stroną odpowiedzialną będzie oczywiście spółdzielnia. Jeżeli sam wymieniałeś wodomierz to odpowiadasz osobiście, a jeżeli na Twoje zlecenie robił to hydraulik, to względem poszkodowanego odpowiadasz TY, ale możesz starać się o zwrot wypłaconego odszkodowania od wykonawcy, jeżeli do uszkodzenia doszło z jego winy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi