roljan4595 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 witam,mialem bardzo powazny wypadek w pracy bylem 6 miesiecy na L4,doznalem nastepujacych obrazen zlamanie zeber 1-8,zlamany obojczyk,uraz pluc z krwotokiem,zlamanie kregu szyjnego c5,blizna na twarzy i na udzie,depresja powypadkowa,krwiak mozgowia ktory sie wchlonal,uszczerbek na sluchu,bylem u lekarza orzecznika zus,przyznano mi 20 %.uszczerbku,a wiec 2% za blizne na twarzy,nie przyznano mi za blizne na udzie,czy slusznie?8% za pluca i 10% za zlamany i zle zrosniety obojczyk,mam goraca prosbe czy te 20% jest adekwante do poniesionych obrazen,czy sie odwolac od tej decyzji i czy warto sie odwolac,jakie sa szanse na zwiekszenie przez zus swiadczenia,nadmienie iz jestem w trudnej sytuacji materialnej i te 20%,tj.kwotowo ok 10.000 pln jest dla mnie znaczaca suma,a odwolujac sie wyplata swiadczenie zostaje wstrzymana do nastepnej komisji czy moze sie myle,prosze o pomoc i podpowiedz czy warto walczyc z zusem i czy moga mi przyznac wieksze odszkodowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roljan4595 Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 bardzo prosze o podpowiedz i porade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Przykro mi, nie potrafię Ci odpowiedziec na pytanie w kwestii wysokosci odszkodowania. Nie mam pojęcia na ile jest ono adekwatne do Twojego stanu zdrowia. Nie jestem lekarzem,.Tym niemniej - myslę, że odwołac sie nie zaszkodzi.Byla taka klauzula na orzeczeniu? Do kogo i w jakim terminie mozesz sie odwolac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roljan4595 Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 tak byla,ze do komisji lekarskiej,ale najgosze jest to ze potrzebuje tych pieniazkow jak najszybciej a odwolujac sie wydluzam caly proces,takze mysle zeby sobie darowac,popytalem troszke jak z decyzja zus w sprawie odwolania i z tego co sie dowiedzialem to raczej marne szanse o podwyzszenie uszczerbku,chyba ze sie myle,moze ktos sie wypowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi