mada Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 pracuje w UK,pare dni temu w pracy polerowalam szklo, ktore pęklo mi w dloni,rozcielam gleboko wskazujacy palec prawej reki na ok 3 -4 cm,w szpitalu zalozyli mi 4 szwy. 3 dni bylam na tzw zwolnieniu( pracodawca mowi ze wyplaci mi za te dni ale oczywiscie mniejsza stawke)w pracy podpislam formularz (ktory zazwyczaj wypelnia sie po wypadku). chcialabym sie zapytac czy w takim wypadku moge sie ubiegac o odszkodowanie?gdzie moge sie wtedy udac? niestety palec nie jest jeszcze na tyle sprawny abym mogla wydajnie pracowac a pracowac musze z przyczyn koniecznych. co moge w tej sytuacji zrobic? dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 o odszkodowanie mógłbyś się starać z polisy OC pracodawcy. Jednak nie wykazałeś, że to jest jego wina, że wypadek miał miejsce lub że dostarczył Ci niewłaściwe środki ochrony (miałeś rękawice ochronne?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mada Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 nie mialam rekawic ochronnych ,nikt kto poleruje szklo nie nosi rekawic i jak chcesz to sobie sam mozesz wziasc rekawiczki lub nie (rekawiczki leza na hali i od ciebie zalezy czy je zalozysz),po przecieciu pytali czy mialam rekawiczki i na tym sie skonczylo. maszyna na ktorej myje sie szklo byla zepsuta,a szklo trzeba bylo dostarczyc na czas.wypadek mial miejsce ,ze szpitala dostalam dokument ktory opisuje zdarzenie,dostarczylam go do pracodawcy Online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 mada wrote:pracuje w UK,pare dni temu w pracy polerowalam szklo, ktore pęklo mi w dloni,rozcielam gleboko wskazujacy palec prawej reki na ok 3 -4 cm,w szpitalu zalozyli mi 4 szwy. 3 dni bylam na tzw zwolnieniu( pracodawca mowi ze wyplaci mi za te dni ale oczywiscie mniejsza stawke)w pracy podpislam formularz (ktory zazwyczaj wypelnia sie po wypadku). chcialabym sie zapytac czy w takim wypadku moge sie ubiegac o odszkodowanie?gdzie moge sie wtedy udac? niestety palec nie jest jeszcze na tyle sprawny abym mogla wydajnie pracowac a pracowac musze z przyczyn koniecznych. co moge w tej sytuacji zrobic? dziekujeJaki formularz wypelnilś?O odszkodowanie z ZUS możesz się starać jeśli będzie uznany wypadek przy pracy i nie przypiszą ci wyłacznej winy i rażącego niedbalstwa za spowodowanie wypadku.Za dni zwolnienia lekarskiego również otrzymasz wtedy 100% świadczenia chorobowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi