Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

odmowa wypłaty z oc axa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Prośba o pomoc.

23 czerwca miałem kolizje motocyklem z samochodem osobowym, który wymusił mi pierwszeństwa przejazdu w wyniku czego unikając zderzenia przewruciłem się nie uszkadzając pojazdu sprawcy. Sprawca napisał oświadczenie i je potwierdził w TU. TU po 30!!! dniach przysłało rzeczoznawce który dokonał oceny technicznej. Po kolejnych 30 dniach proszenia się dostałem na maila ocenę techniczną w której brakowało kilku elementów. Napisałem o dodatkowe oględziny. Pan rzeczoznawca przyjechał po kolejnych 2 tygodniach. Nadmieniam, że nie dostałem żadnego kosztorysu naprawy. Po 93 dniach pojechałem do kierownictwa TU do warszawy gdzie zapewniono mnie, że się zajmą sprawą. Ok następne 2 tygodnie i dostałem pismo, że odmawiają wypłaty bo uszkodzenia takie nie mogły powstać w wyniku takiego zdarzenia i wogule takie zdarzenie nie miało miejsca. Pismo dostałem 20 października. To prawie 4 miesiące. Napisałem odwołanie od w/w pisma. Co mogę więcej zrobić?? Czy zakładać sprawę w sądzie?? Z góry dziękuję za odpowiedź.

po pierwsze to nie była kolizja, bo do kontaktu dwóch pojazdów nie dzoszło. Można mówić conajwyżej o zdarzeniu drogowym, albo w tym konkretnym przypadku o szkodzie. Po drugie to tak się zastanawiam, jak to możliwe, że musiałeś uniknąć kolizji przewracając się (rozumiem, że na hamowanie było za późno) i obyło się bez poważnych obrażeń. Czy odzież też nie ucierpiała? I tak cicho czekałeś ponad trzy miesiące... dziwnie to wszystko wygląda kolego.

Hamowałem i wpadłem w poślizg w wyniku czego przewróciłem się. Wcale dziwnie to nie wygląda (chyba Drogi Kolega na motorze nigdy nie jeździł). Poprostu jak jedziesz w granicach 80 km/h i nagle widzisz jak ci coś przed nos wyjeżdża to hamujesz i robisz wszystko żeby nie uderzyć czołowo w przeszkodę. I tak też się stało tutaj. Tak mam kombinezon i buty uszkodzone tzn porysowane.