mirek726 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam.Jestem kierowca ciezarowki, podczas przerwy w prowadzeniu pojazdu zgodnie z przepisami o czasie pracy kierowcy mialem wypadek. Montowalem na dachu kabiny antene satelitarna podczas tej czynnosci spadlem z drabiny tak nieszczesliwie ze skrecilem obojczyk i pekl staw skokowy.Moj problem to ze pracodawca nie uznal tego jako wypadek przy pracy poniewaz stwierdzil ze on nie zlecil mi montazu tej anteny a po drugie ta antena nie byla firmowa tylko moja prywatna.Moje pytanie czy pracodawca mial racje.Do 19-12-2008 mam zwolnienie i noge w gipsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Mozna miec dwojakie podejscie do sprawy.... Zawsze mozesz odwolac sie do Sądu.Mysle, ze szanse na zmiane ustalen protokolu są jak 50:50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kangaw Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 w sierpiu prowadząc autobus miAŁEM WYPADEK(BYŁEM W PRACY)NIE Z MOJEJ WINY! CZY PO TAKIM CZASIE MOGE JESZCZE DO ZUSU L4 2 TYGODNIE! OBECNIE STARAM SIE O ODSZKODOWANIE Z OC SPRAWCY I Z MOJEGO NWCZY JEST JEST SZANSA DOPIERO TERAZ ZGŁOSIC WYPADEK DO ZUSU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi