Jump to content
Forum Odszkodowania

Złamana kość w stopie podczas pracy w anglii

watcher1
 Share

Recommended Posts

Witam!

Może znajdzie się osoba, która doradzi mi, co mam robić?. Jestem zatrudniony przez Agencję, pracuję fizycznie i podczas pchania wielkiego "bina" podkręciłem stopę i doznałem złamania kości. Od dnia 16 października przebywam na zwolnieniu lekarskim, został zdjęty gips i czekam na rehabilitację. Zwolnienie mam do 27 grudnia. W okresie zwolnienia otrzymywałem 75.40 funta /tygodniowo. Pytanie mam następującej treści: Czy powinienem skorzystać z usług firmy ubezpieczeniowej czy też liczyć na rzetelność firmy, w której jestem zatrudniony?.

Serdecznie pozdrawiam i proszę o sugestie

ja w ogóle zastanawiam się czy ty dostaniesz odszkodowanie. Jeżeli wypadek miał miejsce z twojej winy to chyba nie, tak piszą na tym forum.

Chyba, że masz ubezpieczenie NW?

• 1 month later...

Witam !

Jak wcześniej napisałem doznałem złamania kości w stopie podczas wykonywania pracy. Wychodzi na to ,że nastąpiło to wskutek mojej nieuwagi i pani z biura prawniczego stwierdziła ,że odszkodowanie mi się nie należy. Przyjmując się do pracy wyraziłem zgodę w deklaracji na potrącanie mi 1.25 funta/tydzień (obecnie 1.50)na dodatkowe ubezpieczenie. Okazało się ,że w biurze przez jakiegoś niefrasobliwego pracownika nie potrącano mi na to ubezpieczenie(chciaż deklaracja moja nadal jeszcze tam jest).I w ten oto sposób nie mam żadnego odszkodowania (będąc na zwolnieniu bez mała 3 miesiące).Czy jest tu jakaś osoba ,która mogła by mi cokolwiek doradzić w tej sprawie?. Z góry dziękuję