baspara Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 10 wrzesnia przyjalem sie do pracy na budowe .13 pazdziernika mialem wypadek,koparka najechala mi na stope- pekniecie srodstopia.Gdy zanioselm nastepne L-4 tzn od 10.12.08 dowiedzialem sie ,ze jestem zwolniony od 28 listopada ! Gdy zadzwonilem do dyrekcji okazalo sie,ze nie ma protokolu wypadku i nawet mojej umowy,nawet nie otrzymalem rozwiazania umowy.W dniu wypadku osobiscie do szpitala zawozil mnie kierownik budowy i z-ca dyrektora ,po paru dniach dzwonila kadrowa i kierownik,ze zalatwia odszkodowanie i ze o nic nie mam sie martwic.Co mam teraz zrobic...na poniedzialek umowilem sie z kierownikiem na rozmowe.L-4 mam do 06.01.09 i rehabilitacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 baspara wrote:10 wrzesnia przyjalem sie do pracy na budowe .13 pazdziernika mialem wypadek,koparka najechala mi na stope- pekniecie srodstopia.Gdy zanioselm nastepne L-4 tzn od 10.12.08 dowiedzialem sie ,ze jestem zwolniony od 28 listopada ! Gdy zadzwonilem do dyrekcji okazalo sie,ze nie ma protokolu wypadku i nawet mojej umowy,nawet nie otrzymalem rozwiazania umowy.W dniu wypadku osobiscie do szpitala zawozil mnie kierownik budowy i z-ca dyrektora ,po paru dniach dzwonila kadrowa i kierownik,ze zalatwia odszkodowanie i ze o nic nie mam sie martwic.Co mam teraz zrobic...[/]na poniedzialek umowilem sie z kierownikiem na rozmowe.L-4 mam do 06.01.09 i rehabilitacje.Zawiadomic Panstwową Inspekcję Pracy. Wygląda na to, ze zatrudniano Cie na czarno, dlatego nie ma mowy o sporzadzeniu dokumentacji z wypadku przy pracy.Ja na Twoim miejscu bym nie odpuscila.Hmm.... ciekawa jestem jak bedzie wygladala ta rozmowa z kierownikiem?Niczego nie podpisuj z wsteczną datą, pamiętaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi