Jump to content
Forum Odszkodowania

BENEFIA zła wycena samochodu marki Audi A2

Recommended Posts

W sierpniu 2008 r. zgłosiłam do Benefii uszkodzenie mojego pojazdu. Szkoda powstała w momencie, kiedy mój samochód stał na parkingu. W związku z tym nie znaleźli się świadkowie tego zdarzenia. Uszkodzenia zostały oszacowane, przez rzeczoznawcę firmy Benefia działajacego w moim mieście -Olsztynie, na sumę 5500 PLN. Wycenę faktyczną otrzymałam od firmy ProfiBiz dopiero po trzech miesiącach tj.25.11.2008 r. Wycena nie zawierała jakichkolwiek szczegółowych informacji, czyli wyodrębnionych cen poszczególnych elementów do wymiany, robocizny itp. Po odliczeniach poinformowano mnie, że wysłano dnia 25.11.2008 r. pieniądze w kwocie 1400 PLN. Poprosiłam o szczegółową wycenę, której do dnia dzisiejszego nie otrzymałam. Pieniędzy z resztą również. Od sierpnia b.r. nie mogę korzystać ze swojego samochodu, gdyż jest uszkodzony. Mam małe dzieci, a jedno z nich jest bardzo chore. Jestem samotną matką i codziennie borykam się z problemami i kosztami spowodowanymi brakiem pojazdu, który w takiej sytuacj jest mi bardzo potrzebny. Moje interwencje telefoniczne nie przynoszą skutku. Jestem notorycznie okłamywana i wprowadzana w błąd przez kolejnych pracowników Benefii i profiBizu. Proszę o pomoc i informację, co mogę w tej sytuacji zrobić.

z tego co piszesz Benefia we spółkę w firmą ProfiBiz ładnie nabili Cię w butelkę. Przyjmując za pewne, że ustalenie sprawcy nie było problemem, powinni załatwić całą sprawę w ciągu 30 dni.

Jeżeli tego nie zrobili to możesz skierować sprawę do Rzecznika Ubezpieczonych.

Zgodnie z prawem masz również prawo uzyskać informacje o dokładnych wyliczeniach ubezpieczyciela co do kosztów naprawy. Najlepiej na pisz am pismo albo skorzystaj z pomocy adwokata, prawnika, firmy.