Th_13 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 WitamNiedawno miałem wypadek podczas pracy przy wiertarce stołowej. Straciłem 2 palce prawej ręki. Pracowałem w rękawiczkach. Czy mam szanse na odszkodowanie i rentę? Jeśli tak to ile mogę dostać i co muszę zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odszkodowanie Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 oczywiście, że masz. Czy wypadek był oceniany przez bhpowca? co było jego powodem?musisz zgłosić się do ZUSu na komisje. Najlepiej zapytaj też w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Aby można było starać się o odszkodowanie przede wszystkim musi być sporządzona dokumentacja powypdkowa ( protokół) , w którym będzie stwierdzone, ze wypadek jest wypadiem przy pracy i przysczyną wypadku nie będzie wyłąćzna wina pracownika ani rażące niedbalstwo.Jesli będziesz mieć protokół wtedy po zakończeniu leczenia i rehabilitacji możesz starać się o odszkodowanie ( piszesz pismo do pracodawcy, do którego dołaczasz zaświadczenie o stanie zdrowia N9 wypełnone przez lekarza prowadzącego leczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Th_13 wrote:WitamNiedawno miałem wypadek podczas pracy przy wiertarce stołowej. Straciłem 2 palce prawej ręki. Pracowałem w rękawiczkach. Czy mam szanse na odszkodowanie i rentę? Jeśli tak to ile mogę dostać i co muszę zrobić?Poczytaj też TU: http://www.odzyskaj.info/viewtopic.php?id=1536Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th_13 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Ok. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi