Th_13 Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 WitamNiedawno miałem wypadek podczas pracy przy wiertarce stołowej. Straciłem 2 palce prawej ręki. Pracowałem w rękawiczkach. Czy mam szanse na odszkodowanie i rentę? Jeśli tak to ile mogę dostać i co muszę zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odszkodowanie Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 oczywiście, że masz. Czy wypadek był oceniany przez bhpowca? co było jego powodem?musisz zgłosić się do ZUSu na komisje. Najlepiej zapytaj też w pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behapowka Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Aby można było starać się o odszkodowanie przede wszystkim musi być sporządzona dokumentacja powypdkowa ( protokół) , w którym będzie stwierdzone, ze wypadek jest wypadiem przy pracy i przysczyną wypadku nie będzie wyłąćzna wina pracownika ani rażące niedbalstwo.Jesli będziesz mieć protokół wtedy po zakończeniu leczenia i rehabilitacji możesz starać się o odszkodowanie ( piszesz pismo do pracodawcy, do którego dołaczasz zaświadczenie o stanie zdrowia N9 wypełnone przez lekarza prowadzącego leczenie). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Th_13 wrote:WitamNiedawno miałem wypadek podczas pracy przy wiertarce stołowej. Straciłem 2 palce prawej ręki. Pracowałem w rękawiczkach. Czy mam szanse na odszkodowanie i rentę? Jeśli tak to ile mogę dostać i co muszę zrobić?Poczytaj też TU: http://www.odzyskaj.info/viewtopic.php?id=1536Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Th_13 Posted December 21, 2008 Author Share Posted December 21, 2008 Ok. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts