deteor Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 dowiedzialem sie dopiero ze zmarl moj ojciec 2 lata temu.jestem nieslubnym dzieckiem ojciec uznal mnie sądownie ale nie mialem z nim w ogole kontaktu.czy nalezy mi sie odszkodowanie z mojej polisy po tak dlugim okresie i jekie dokumenty potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revenzis Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Myślę że należą ci się pieniądze. Lecz jakie i ile oraz co i jak załatwić to ci nie powiem bo sam nie wiem. Idź do prawnika prawa rodzinnego na poradę i on ci wyjaśnij wszystko szczegółowo .. Tak mi się zdaje bo tyle to co zrozumiałem. Poszukaj na necie gdzie takiego znaleźć w swojej miejscowości. Współczuje ... Czas to chyba 3 lata na wystąpienie o odszkodowanie z tego tytułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 zależy jaka to polisa czy ojciec wskazał uposażonego, jeśli nie to dochodzi do dziedziczenia ustawowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kancelaria Prawna Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 deteor wrote:dowiedzialem sie dopiero ze zmarl moj ojciec 2 lata temu.jestem nieslubnym dzieckiem ojciec uznal mnie sądownie ale nie mialem z nim w ogole kontaktu.czy nalezy mi sie odszkodowanie z mojej polisy po tak dlugim okresie i jekie dokumenty potrzebujeProszę zapoznać się z ogólnymi warunkami ubezpieczenia jakie Pan posiada. Tam szczegółowo powinno być zapisane jakie dokumenty są niezbędne do przyjęcia odpowiedzialności i wypłaty świadczenia.Na pewno trzeba będzie przygotować dokument potwierdzający uznanie ojcostwa i akt zgonu.Termin przedawnienia roszczeń z tego typu polisy wynosi 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi