Cichocki_86 Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 Więc tak wczoraj w nocy wracając do domu byłem uczestnikiem zaistniałej sytuacji kierowca cc który był pijany i co sie później okazało nie miał prawa jazdy, uciekając przed pierwszym poszkodowanym przez niego kierowcą przerysował mi auto i uciekł po pewnym czasie go policja go złapała i spisali wszystkie szkody. Pomóżcie co mam zrobić aby zdobyć odszkodowanie od sprawcy z tym że policja mi nie przekazała żadnych danych odnośnie ubezpieczyciela co mam robić... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZeneC Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 Wystąpić do policji z oficjalnym pisemnym zapytaniem o numer polisy sprawcy i nazwę towarzystwa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 NAjzwyczajniej w swiecie isc na jednostke policji, ktora rozliczala zdarzenie i poprosic o ksero notatki urzedowej. Maja obowiazek Ci ją udostępnć. Notatkę następnie przesylasz ubezpieczalni (albo okazujesz rzeczoznawcy mobilnemu) i masz jakis miesiac do przodu:) Bo przewaznie tye trwa wysylanie notatek przez policje:)Tak wiec idziesz na policje i kserujesz notatke. Tam masz ubezpieczalnie i numer polisy sprawcy.Zglaszasz szkode i czekasz na przyjazd rzeczoznawcy i dalej normalna procedura:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts