AnPa1 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Witam, Złamałam piątą kość śródstopia prawego stanęłam na komisję lekarską do dwóch firm pierwsza (Gerling)przyznała mi 5% a druga (Amplico)1% czy powinnam odwołać się do tej drugiej firmy i w odwołaniu powołać się na pierwszą firmę, która przyznała większy % odszkodowania?Jak to powinnam napisać ? Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
protektor Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ostrożnie oceniam szanse skutecznego odwołania przy powoływaniu się na ustalenia innej firmy. Warto jednak spróbowac. Oprócz różnicy w stawce procentowej (5% i 1%!) w piśmie należy przywołac orzecznictwo SN odnoszące się do szacowania uszczerbku na zdrowiu. Tezy z orzecznictwa są dobrym argumentem i na pewno zmuszą Amplico do zastanowienia, a może nawet do podjęcia nowej, korzystniejszej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnPa1 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Co oznacza SN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Sąd Najwyższy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnPa1 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 dzięki za pomoc ... to ja działam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 AnPa1 wrote:Witam,Złamałam piątą kość śródstopia prawego stanęłam na komisję lekarską do dwóch firm pierwsza (Gerling)przyznała mi 5% a druga (Amplico)1% czy powinnam odwołać się do tej drugiej firmy i w odwołaniu powołać się na pierwszą firmę, która przyznała większy % odszkodowania?Jak to powinnam napisać ?Dziękuję za pomoc.Zawsze warto wpierw wystąpić o doręczenie decyzji na piśmie oraz tabeli oceny trwałego uszczerbku na zdrowiu tak aby wiedzieć na podstawie jakich tabel ową wysokość procentową trwałego uszczerbku na zdrowiu oszacowano. Wówczas można ewentualnie zadecydować czy podeprzeć się również decyzją innej komisji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi