Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Zanizony koszt wyceny pojazdu o 80% z PZU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Maiłem kolizje wczoraj drogową na autostradzie , kierowca uderzył mnie i próbował zwiać z miejsca wypadku, tak mnie uderzył ze obrócił mnie o 180 stopni. Oczywiście jak zwykle brak świadków. Dogoniłem go i zmusiłem do zatrzymania. Facet na początku chciał to załatwić bez policji lecz , cos mi nie grało ,bo niechciał mi pokazać dokumentów, dlatego wezwałem policje. Przyjechali po 20 minutach na syrenie, oczywiście facet się przyznał. Ale do końca nie chciał mi dąć dokumentów:

Policjant powiedział mi że mam się zgłosić po notatkę służbową za 1 tydzień i tam bedę mieć wszystkie informacje, innych informacji teraz mi nie udzieli. Powiedział mi tylko ze jest ubezpieczony w PZU i ze mam spisać tablice i dzwonić do PZU ???? Nic nie dostałem z Policji .Czy tak faktycznie się robi

Byłem na wycenie z PZU

Dali mi 1850zł uwzględniając:

Szpachlowanie błotnika

Wyciąganie błotnika

Malowanie drzwi i zderzaka ,błotnika i dachu

Listwy

Wymiana felgi

Geometria

Klamka z wkładem

Pojechałem od razu do serwisu VW bo auto jest nowe i na gwarancji ma raptem 5 miesięcy

Błotnika nie da się naprawić,tylko nowy 1450zl neto

Szpachlowanie 980zł neto

Malowanie 4 elementów. 4400zł , malowanie jednego elementu 1100zł neto

Listwy 250zł neto

felga stalowa 174zł neto

Geometria 199zł neto

Klamka drzwiowa + wkład 490zł neto

Łączna wycena naprawy 7943 zł

Byłem w trzech serwisach blacharski rekomendowanych przez PZU

Błotnika nie da się naprawić,tylko nowy 1450zl neto ( vw)

Szpachlowanie 650zł

Malowanie 4 elementów. 1950zł + prawdo podobnie będzie trzeba malować dach , to tez seat mówił bo kolory mogą się nie zgrać

Listwy 250zł neto ( vw )

felga stalowa 174zł neto ( vwt )

Geometria 120zł

Klamka drzwiowa + wkład 490zł neto

Cena łącznie zamknie się w 5 tys.zł

W poniedziałek umówiłem się w DAS , płace to co roku , ciekawe co mi powiedzą jak pomogą.Czy ktoś korzystał już firmy DAS

Problem polega na tym że niema błotnika w serwsie w kraju ani na magazynie centralnym bo fabryka shoji ze dopiero będzie do 3 miesięcy .Serwis VW zaproponował mi ze zrobi auto nie tracąc gwarancji , na zasadzie takiej ze bez faktury , ze ja mam zapłacić , tzn ja mam wsiąść pieniądze i im mam zapłacić , to wtedy zrobią na używanym błotniku i cena będzie 5500zł

Dlatego ma pytanie.czy mogę żądać ubezpieczyciela odwołanie , i czy mogę dostać tyle kasy lecz faktury im nie przedstawię .

DAS - to takie ubezpieczenie, już im zapłaciłeś, więc nie wiem czy będą tak mili i zajmą się sprawą należycie;)

jeżeli wybrałeś wariant rozliczenia szkody kalkulacyjny nie musisz przedstawiać faktur

• 1 miesiąc temu...

Witam

Mam pytanie do p.kiler odnośnie wizyty w DAS: była udana, pomogli?? Sam zastanawiam się nad ubezpieczeniem w DAS, dlatego pytam czy warto, albo to tylko czcze obiecanki???

z góry dzięki za odp