driver Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam ponownie. Dziś jechałem autem (jako pasażer) pierwszy raz po moim wypadku. Niespodziewałem sie tego ale mialem duże leki podczas jazdy , co chwile uwazalem ze jedziemy za szybko, ze zaraz bedzie wypadek itd. Obawiam sie teraz tego gdyz pracuje jako kierowca. Czy powinienem pójść do psychologa? Czy ew stwierdzenie u mnie jakiegoś urazu będzie miało wpływ na odszkodowanie powypadkowe? Czy na komisji stwierdzajacej stan zdrowia jest również psycholog? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Oczywiście, że aspekt psychiczny ma wpływ na wysokość odszkodowania. Poparty stosownymi dowodami i uzasadnieniem może być istotnym argumentem. Często zdarza się, że na komisjach ubezpieczycieli nie ma psychologów bądź psychiatrów klinicznych, ale nie zmienia to faktu, że uszczerbek w tym zakresie powinien być oceniony i opisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Po 1,5 miesięcznym leczeniu skierowany zostałem na komisję lekarską PZU z tytułu NW gdzie stwierdzono uszczerbek na zdrowiu. Obecnie otrzymałem wezwanie na kolejna komisję lekarską tym razem we Wrocławiu a dotyczyć ma ona odszkodowania z tytułu OC choć wcześniej przekazano mi że uczestniczył będę tylko w jednej takiej komisji.(Lekarze w komisji pierwszej jak i w tej kolejnej są o tych samych specjalnościach a szkoda dotyczy tego samego wypadku komunikacyjnego) Mając powyższe na względzie czy PZU ma prawo powoływać kolejne komisje lekaskie celem potwierdzania wcześniejszych orzeczeń również komisji PZU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi