strazak90 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Witam!W lipcu 2008 roku doznałem urazu kolana w pracy podczes akcji ratowniczo-gaśniczej, o wypadku nie powiadomiłem natychmiast przełożonych, nie mówiłem też świadkom zdarzenia że kolano mnie boli, gdyż jak póżniej napisałem w oświadczeniu dla pracodawcy ból w kolanie był mało odczuwalny i nikogo otym nie informowałem gdyż sądziłem, że normalnie ból minie i będę mógł chodzić do pracy. Niestety staw kolanowy był rozgrzany i ból był mało odczuwalny (zdarzenie miało miejsce w sobotę w godzinach popołudniowych-akcja trwała do północy, służbę skończyłem w niedzielę rano o 8:00 i pojechałem do domu, w domu również ból był mało odczuwalny, dopiero po przespanej nocy z niedzieli na poniedziałek gdy staw był unieruchomiony przez dłuższy okres, ból się nasilił, po przebudzeniu w poniedziałek rano zadzwoniłem do pracodawcy i powiadomiłem że idę do lekarza itd. Po sporządzeniu protokołu przez zespół pracodawcy stwierdzono że wypadek przy pracy nie może być uznany bo nie był natychmiast zgłoszony i brak jest świadków zdarzenia. Dokumentację dostałem tylko do zapoznania się i do podpisu nie otrzymałem żadnej kopii dla siebie. Czy w tej sprawie są jakieś uchybienia ze strony pracodawcy? i czy coś dalej mogę z tym zrobić.(Lekarz orzecznik PZU przyznał 12% odszkodowania na ten uraz kolana).Niestety nie skierowano sprawy do ZUS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Odpowiedzialam Ci w tamtym miejscu. Nie dublujmy tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi