tomvik Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Witam! Sprowadzilem autko z Niemiec, po zarejestrowaniu wykupiłem pelny pakiet w PZU (OC,AC,NW). Dwa dni po ubezpieczeniu podczas jazdy doszło do otwarcia maski (wgnieciony dach,wybita przednia szyba, pogieta maska). Zgłosiłem szkode ale odpowiedz przyszła negatywna nie wypłaca mi odszkodowania-twierdza ,że musi być czynnik zewnetrzny, wiec zastanawiam sie po co ktos wymyslil AC skoro nie obejmuje ono takich szkód. Wkońcu to moja szkoda:-( Co w takiej sytuacji moge zrobic aby odzyskac te pieniażki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
20111984 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Musisz się uprzeć i twierdzić, że wiał silny wiatr. Silny wiatr może być przyczyną zewnętrzną. PS: takie jest właśnie PZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
20111984 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Niech ci dodatkowo udowodnią że to nie był silny podmóch wiatry. Jeżeli nie chcą zapłacić to muszą udowodnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 albo lepiej, powiedz, że to kosmicii :DDUzytkownik podpisujący się numerem jest bezbłędny no niestety, maska nie otworzyła się w wyniku kolizji, ale dlatego że zamek źle trzymał, albo po prostu jej nie zamknąłeś. Tego AC nie obejmuje. Możnaby powalczyć, jakbyś "odnalazł" jakieś inne ślady z przodu pojazdu, z sugestią, że otwarcie maski nie jest przyczyną, tylko skutkiem uderzenia przez NN. Przed kontynuacją podróży parkowałeś pod hipermarketem i wtedy musiał ktoś Cię uderzyć, a że wizualnie nic nie było widać to wsiadłeś i pojechałeś, a teraz Cię olśniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi