Jump to content
Forum Odszkodowania

Odmowa wypłaty odszkodowania PZU

Recommended Posts

Witam! Sprowadzilem autko z Niemiec, po zarejestrowaniu wykupiłem pelny pakiet w PZU (OC,AC,NW). Dwa dni po ubezpieczeniu podczas jazdy doszło do otwarcia maski (wgnieciony dach,wybita przednia szyba, pogieta maska). Zgłosiłem szkode ale odpowiedz przyszła negatywna nie wypłaca mi odszkodowania-twierdza ,że musi być czynnik zewnetrzny, wiec zastanawiam sie po co ktos wymyslil AC skoro nie obejmuje ono takich szkód. Wkońcu to moja szkoda:-( Co w takiej sytuacji moge zrobic aby odzyskac te pieniażki???

albo lepiej, powiedz, że to kosmicii :DD

Uzytkownik podpisujący się numerem jest bezbłędny

no niestety, maska nie otworzyła się w wyniku kolizji, ale dlatego że zamek źle trzymał, albo po prostu jej nie zamknąłeś. Tego AC nie obejmuje. Możnaby powalczyć, jakbyś "odnalazł" jakieś inne ślady z przodu pojazdu, z sugestią, że otwarcie maski nie jest przyczyną, tylko skutkiem uderzenia przez NN. Przed kontynuacją podróży parkowałeś pod hipermarketem i wtedy musiał ktoś Cię uderzyć, a że wizualnie nic nie było widać to wsiadłeś i pojechałeś, a teraz Cię olśniło.