sosna11 Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Miałem stłuczke 4.10.2008 nie z mojej winy!!! Sprawca ma ubezpieczenie w benefii!!! Po tygodniu przyjechał rzeczoznawca. (porobił zdjęcia, spisał dokumenty i pojechał) Za wyceną auta czekałem miesiąc czasu . Gdy dzwoniłem do ubezpieczalni Pani która odebrała najpierw tłumaczyła że niema teraz osoby, która prowadzi moją sprawe a później ze rzeczoznawca źle przeskanował zdjęcia i nic na nich nie widać!!! Kiedy wkońcu telefonicznie po miesiącu dowiedziałem się ile dostanę za moje autko okazało sie ze to o połowe mniej niż wyniesie mnie naprawa mojego samochodu.I znowu kolejny miesiąc czekania!!! Ubezpieczalnia najpierw przysłała mi pieniądze a dopiero później kosztorys!!! Odwołałem się w ciągu siedmiu dni (to było 24 listopada) i tak czekam do dziś za decyzją. Co mam w takiej sytuacji dalej zrobić??? Ile czasu ma ubezbieczalnia na decyzje??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Firma ubezpieczeniowa powinna odpowiedzieć na pismo z odwołaniem w terminie 30 dni. W odwołaniu przedstawiłeś ubezpieczycielowi własny kosztorys przez niezależnego rzeczoznawce? Warto poradzić się i skonsultować z prawnikiem jak dalej postępować a jeśli będzie to uzasadnione dochodzić roszczenia na drodze sądowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pro Bono Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Warto zastanowic się również nad żądaniem odsetek za zwłokę od firmy ubezpieczeniowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts