filipan Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 W Sierpniu 2008r. bylem na urlopie w Polsce. Mialem tam wypadek samochodowy nie z mojej winy.Szkode likwiduje PZU w Warszawie.Jako ze sprawca zbiegl cala sprawa musi trafic do Funduszu Gwarancyjnego.Z odszkodowaniem za auto wszystko jest na dobrej drodze , pozostaje jednak problem z odszkodowaniem osobowym. I tak zona moja byla 4 tygodnie na zwolnieniu lekarskim. Ja jako ze pracuje prywatnie nie bralem zwolnienia.Oboje posiadamy obdukcje lekarska.Zona moja ma do dzisiaj bole obojczyka i stawow. Zaznaczam ze nie bylo zadnych zlaman oprocz bardzo mocnych stluczen(krwiakow).Jak wycenic te obrazenia w przeliczeniu na pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadowskiz Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Wielkość uszczerbku na zdrowiu koreśla komisja lekarska może być to komisja powołana przez TU. Ewentualnie lekarz orzecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi