ewka_25 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Witam Jakie obecnie są według was ceny najtańszego oc dla samochodu Passat z roku 1999 ja jestem młodym kierowcą 2 lata prawojazdy to będzie moje pierwsze ubezpieczenie samochodu mieszkam w Warszawie można gdzieś znaleźć taki cennik oc ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 musiałabyś wejść na strony ubezpieczycieli typu direct i wyliczyć sobie składkę na ich kalkulatorach, np na AXA, Generali, Comercial Union CU Direct, Link4.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robrob01 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Sprzedaję ubezpieczenia dla 12 towarzystw. Stawki są zróżnicowane i zależą od wielu czynników. Znajdź w swojej miejscowości multiagenta, powinien dobrać tak byś była zadowolona. Sam działam we Wrocławiu i w większości wypadków (niemal 100%) znajduje rozwiązania zdecydowanie tańsze od direct. Zwłaszcza jeśli dotyczą osób młodych ( przed 30-tka), krótkim stażem posiadania prawa jazdy i bez zniżek. Z doświadczenia wiem że ubezpieczyciele wybierają pewne segmenty rynku i wtedy produkt jest tańszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1661348197 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 poszukaj w jakimś TUW-ie - czasami Towarzystwa Ubezpieczeń Wzajemnych dla takich klientów jak Ty mają najtańsze rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubezpieczycielwawa Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Direct są dobre, ale ja polecam skorzystać z pomocy agenta, który za Ciebie porówna oferty i dobierze najlepszą. Niestety większość ludzi nie docenia, faktu że każdy agent jest po szkoleniach i zna produkty lepiej niż przeciętny Kowalski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Agenci dobrze znają warunki TU. Ale gwarantuje, że większość z nich sprzeda tę polisę, za którą mają większy %, a nie najlepszą dla Klienta - na tym polega praca agenta. ubezpieczycielwawa wrote:....agent jest po szkoleniach i zna produkty lepiej niż przeciętny Kowalski.a to 100% racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1661348197 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 jeżeli chodzi o prowizję to przynajmniej dla brokerów na ryzyku oc wszystkie towarzystwa dają zazwyczaj taki sam % i jest to zazwyczaj 12% wiec niekoniecznie musi to być wykładnik - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Napisałem o agentach nie o brokerach - to zupełnie dwie różne pary kaloszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robrob01 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Szanowny Gruzie ,ruiny mych słów dowiodłeś, przyznaję racje i odszczekuje swe słowa. PZU nie wybiorę za 5,5 zł pracował nie będę. Na szczęście mimo tego podłego świństwa w mojej pisaninie, nie musiałem, klientów oszukiwać. A co do 12%. Macie gdzieś MTU za 12%. Przydałoby mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanoster Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Jeśli Twój tatuś (lub ktoś z rodziny) ma samochód i maksymalne zniżki, to jeśli dorejestrowałabyś go jako współwłaściciela, wtedy jego zniżki przechodzą na Ciebie. Ja tak zrobiłem - dorejestrowałem sobie babcię i oprócz maksymalnych zniżek mam jeszcze zwrot z funduszu rehabilitacyjnego, ponieważ babcia ma pierwszą grupę inwalidzką, tak więc OC wychodzi mnie gratis A jak się jeździ Passatem Ewuniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoolina Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Witam, też miałam ten problem bo totalnie nie ogarniam tych warunków OC, a niedawno musiałam je nabyć. Za to mam ubezpieczyciela który współpracuje z Grupą Centrum Ubezpieczeń i jestem bardzo zadowolona. Chodzi o to, że normalnie taki agent nie ma możliwości wybierania z pośród tylu ofert OC, a on ma do dyspozycji wiele towarzystw ubezpieczeniowych i może dopasować ofertę najlepiej jak się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi