Jump to content
Forum Odszkodowania

Myjnia uszkodziła mi pojazd Cabrio !!! PZU NIE CHCE WYPŁACIĆ PIENIĘDZY

Recommended Posts

Witam wszystkich i pozdrawiam oszukanych przez PZU. Wielokrotnie ja i moji znajomi myli samochod typu cabrio na różnego rodzaju myjniach automatycznych. Za którymś z koleji razem myjnia automatyczna należącą do Stacji Paliw Bp Polska uszkodziła mi płótno dachu, błotnik oraz lampe. Jak przyznała obsługa zdarza sie to u nich nagminnie. Pzu odmówiło wypłacenia. Pracownik Pzu powiedział ze ja doskonale zdawałem sobie sprawe ze tak sie stanie, gdyż na tablicy inofmacyjnej pisze iż nie wolno wjezdzac samochodami tylu plandeka i furgon. No co za baran. Czy oni tam zatrudniają ludzi z wykształceniem podstawowym? Od kiedy samochod typu cabrio i plandeka to to samo? Co w takich sytuacji zrobic. Mam zniszczony dach. Koszt samego dachu do 9.000 zł !!! Pomożcie. Co zrobic?

Złodziejstwo! Wydaje mi się iż sprawe trzeba bedzie zgłosić do TVN TURBO.

Ciekawa sprawa. Warto zaznajomic się z regulacjami zawartymi w OWU, a następnie ustalic na jakiej dokładnie podstawie ubezpieczyciel odmawia wypłaty odszkodowania. Przedstawione tłumaczenia pracownika firmy są rzeczywiście żenujące.