Michal-Agnieszka Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 mam pytanie chciałbym sie dowiedzieć jakie kroki mam podjać aby uzyskać odszkodowanie:) gdy szłam do pracy zostałam napadnieta przez jakiegoś faceta dostałam trzy razy butelka w głowe, byłam na pogotowiu zostały załozone trzy szwy byłam na zwolnieniu ponad tydzień czasu. wszystko zostało zgłoszone na policji. jak mozecie mi pomoc to chciałabym wiedziec jakie dokumety mi sa potrzebne i gdzie mam sie z tym udać?? Pozdrawiam i z góry dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Michał-Agnieszka wrote:gdy szłam do pracy zostałam napadnieta przez jakiegoś facetaSkoro napadnięta zostalaś w drodze do pracy nalezy to zdarzenier zglosić w zakladzie jako wypadek w drodze do pracy.Za wypadki w drodze do pracy i z pracy ZUS nie wyplaca odszkodowań. Jedfynie świadczenie chorobowe płatne jest 100% podstawy wymiaru.O odszkodowanie możesz się starać z ubezpieczenia prywatnego w jakims towarzystwie ubezpieczeniowym. A jesli macie w zakladzie ubezpieczenie grupowe, zgloś się do osoby, ktora w zakladzie takim ubezpieczeniem się zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi