Jump to content
Forum Odszkodowania

wypadek przy dojściu do pracy

Michal-Agnieszka
 Share

Recommended Posts

mam pytanie chciałbym sie dowiedzieć jakie kroki mam podjać aby uzyskać odszkodowanie:) gdy szłam do pracy zostałam napadnieta przez jakiegoś faceta dostałam trzy razy butelka w głowe, byłam na pogotowiu zostały załozone trzy szwy byłam na zwolnieniu ponad tydzień czasu. wszystko zostało zgłoszone na policji. jak mozecie mi pomoc to chciałabym wiedziec jakie dokumety mi sa potrzebne i gdzie mam sie z tym udać?? Pozdrawiam i z góry dziekuje:)

Michał-Agnieszka wrote:
gdy szłam do pracy zostałam napadnieta przez jakiegoś faceta
Skoro napadnięta zostalaś w drodze do pracy nalezy to zdarzenier zglosić w zakladzie jako wypadek w drodze do pracy.
Za wypadki w drodze do pracy i z pracy ZUS nie wyplaca odszkodowań. Jedfynie świadczenie chorobowe płatne jest 100% podstawy wymiaru.

O odszkodowanie możesz się starać z ubezpieczenia prywatnego w jakims towarzystwie ubezpieczeniowym. A jesli macie w zakladzie ubezpieczenie grupowe, zgloś się do osoby, ktora w zakladzie takim ubezpieczeniem się zajmuje.