marta26 Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 Pękł zawór pod wanną kiedy nie było nas w domu i zalaliśmy mieszkanie naszego sąsiada. Mieliśmy oc ale tylko do 20 tys a tyle nie wystarczy do zlikwidowania szkody. Sąsiad reszte pokryje ze swojego ubezpieczenia ale firma ta prawdopodobnie wystąpi do nas z regresem. Mieszkanie jest nowe bo wprowadziliśmy się 10.12.2007 a zalanie miało miejsce 26.10.2008. Zawór zakładał hyraulik i to on kupował części - mam dowody na to że on nam to robił: zdjęcia, świadków. Uważam że jest to wina hydraulika i to na niego zamierzam zrzucić odpowiedzialnośc. Tylko jak to zrobić, bardzo proszę o radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popek Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Chyba trzeba by wystąpić na drogę sądową z powództwa cywilnego? Ale może ktoś bardziej kompetentny się wypowie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta26 Posted January 21, 2009 Author Share Posted January 21, 2009 proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta26 Posted January 30, 2009 Author Share Posted January 30, 2009 i mam jeszcze jedno pytanie, w przypadku naszego mieszkania musieliśmy wymienić wszystkie podłogi - parkiet wstał i nie nadawał się do ponownego położenia, w zwiazku z tym było kładzenie cyklinowanie i lakierowanie nowej podłogi , czy WARTA powinna nam dać pieniądze na malowanie mieszkania? mimo że to nie był bezpośredni efekt zalania ściany są brudne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta26 Posted January 31, 2009 Author Share Posted January 31, 2009 nie wiem kiedy to sie skończy ale mam pytania: sąsiad dostał pieniądze z PZU z mojego OC, moim zdaniem odszkodowanie jest zdecydowanie zawyzone, czy istnieje możliwość odwłania się od tej decyzji i powołania kolejnego rzeczoznawcy? proszę pomózcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta26 Posted January 31, 2009 Author Share Posted January 31, 2009 albo czy ja mogę żądać faktur od sąsiada za remonty? bo naprawdę byłam w tym mieszkaniu i uważam że kwota została znacznie zawyzona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts