Jump to content
Forum Odszkodowania

Pytanie o odszkodowanie po urazie odcinka szyjnego zerwanie mięsni

Garfield
 Share

Recommended Posts

witam wszystkich mam pytanie odnosnie szans na odszkodowanie po wypadku smochodowym w ktorym miałem zerwane i stłuczone mięsnie w odcinku szyjnym kręgosłupa a także bolały ,mnie plecy. Nie wiem czy dokladnie to było zerwanie moze przesadziłem 2 godziny po wypadku zgłosiłem sie do szpitala bo zaczalem ten bol odczuwac ale lekarz na dyzurze stwierdzil te dolegliwosci i na tym si eskonczyło dopiero na nastepny dzien poszedlem do lekarza rodzinnego i on skierował mnie do chirurga ktory zalecil mi kolnierz i srodki przeciwbolowe zostalem tez skierowny po kontroli na rehabilitacje ktora zakonczyłem w piatek. Wiec jeszcze wizyta u chirurga w celu zakonczenia leczenia i proba zlozenia papierow o odszkodowanie ale czy jest jakas szansa i o jakie odszkodowanie mogę sie starac? miałem NW wypadek nie byl z mojej winy moge tez podobno starac sie o odszkodowanie z ubezpieczenia sprawcy i zastanawiam sie tez czy moge probowac z uczelni bo jestem studentem ale nie wiem czy po wypadku komunikacyjnym moge probowac prosze o pomoc jesli ktos sie orientuj ePOZDRAWIAM!!!

Warto w Twojej sytuacji starać się o odszkodowanie z ubezpieczenia OC sprawcy. W tym celu powinieneś gromadzić dokumentację medyczną o leczeniu i rehabilitacji, która przeszedłeś. Musisz ją złożyć wraz z wnioskiem z roszczeniem do ubezpieczyciela sprawcy. Dołączyć należy także notatkę policyjną z opisem wypadku. Po złożeniu całej tej dokumentacji, firma ma 30 dni na zajęcie stanowiska co do Twojego wniosku. Możesz starać się o odszkodowanie z ubezpieczenia uczelni jeśli: wypadek wydarzył się w drodze na uczelnie i ubezpieczenie obejmuje taki typ wypadku i jeśli nie jest to taki sam ubezpieczyciel do którego wysyłasz roszczenia z tyt OC sprawcy.

ubezpieczenia sa w trzech firmach roznych ale kurcze wypadek mialem w niedziele czy nic nie da sie z uczelni uzyskac???bo moja kuzynka tez miala 2 lata temu wypadek i tez w niedziele miala przeciete czolo delikatnie i z uczelni cos dostala ale jaka kwote to nie mam pojecia:) wiec czy warto sprobowac??/