Jump to content
Forum Odszkodowania

Wypadek w drodze z pracy na terenie zakładu - poślizgnięcie

Siaka103
 Share

Recommended Posts

Wychodząc z pracy poślizgnęłam się i upadłam na beton, który był przysypany sniegiem a pod spodem był lód (na terenie zakladu) . Mam stłucząną rekę i nadszarpnięte ścięgna szyjne dlatego chodzę w kołmierzu. Chcę się dowiedzieć czy mam prawo do odszkodowania z zakładu pracy?

Jeśli teren nie był odśnieżony ani posypany w wyniku czego doszło do tego wypadku, wówczas możesz ubiegać się o odszkodowanie. Przydałyby się zdjęcia z miejsca zdarzenia. Istotne też jest czy byli świadkowie. Jeśli tak warto spisać ich oświadczenia. Domyślam się, że zgłosiłaś kierownictwu zakładu o tym wypadku. była wzywana karetka pogotowia, czy później sama udałaś się do szpitala? Jak długo byłaś/jestes na zwolnieniu lekarskim? Przechodząc leczenie zbieraj dokumentację opisującą przebieg leczenia, możesz wówczas starać się o zwrot kosztów leczenia oraz zadośćuczynienie Jeśli utraciłaś jakieś dochody (80% a nie 100% wypłacane przez ZUS) wówczas możesz wystąpić o zwrot tej utraconej części wynagrodzeń,