marela Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 jestem nauczycielem. podczas wyjazdu na lodowisko z uczniami sprawując nad nimi opiekę przewróciłam się na łyżwach i złamałam rękę. Teraz pytanie czy ZUS nie zarzuci ze bylam na łyżwach. Wszystko odbywało się w godzinach pracy, udzielono mi natychmiast pomocy w szpitalu. Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Byłaś w pracy. Pytanie, czy jazda na lyzwach byla zwiazana z wykonywaniem Twoich obowiazków słuzbowych? Jestes nauczycielem WF?Jesli tak, to moim zdaniem - wszystko jest O.K. Jesli nie, jesli jestes np. polonistka....może byc problem z wyjasnieniem, ze jazda na lyzwach wchodzi w zakres Twoich obowiazkow sluzbowych....Ale - ja bym raczej uznała... Dzieci byly na lodowisku - jako opiekun chcialas byc blisko, pomagalas slabiej jeżdzącym.... Ja bym sie nie czepiala.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marela Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 dziekuję za szybką odpowiedź, niestety jestem nauczycielem przyrody i biologii. obawiam się że mogą się czepiać, chociaż pracuję w małej szkole gdzie jest 1 w-f ista, a dzieci było 30, wg regulaminu lodowiska na każde 10 przypadał jeden opiekun. zobaczymy, bo dla dyrektora jest sprawa jasna i po mojej stronie. Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi