Jump to content
Forum Odszkodowania

złamanie ręki na wycieczce na lodowisko czy to na pewno wypadek przy p

marela
 Share

Recommended Posts

jestem nauczycielem. podczas wyjazdu na lodowisko z uczniami sprawując nad nimi opiekę przewróciłam się na łyżwach i złamałam rękę. Teraz pytanie czy ZUS nie zarzuci ze bylam na łyżwach. Wszystko odbywało się w godzinach pracy, udzielono mi natychmiast pomocy w szpitalu. Edyta

Byłaś w pracy. Pytanie, czy jazda na lyzwach byla zwiazana z wykonywaniem Twoich obowiazków słuzbowych? Jestes nauczycielem WF?

Jesli tak, to moim zdaniem - wszystko jest O.K. :)

Jesli nie, jesli jestes np. polonistka....może byc problem z wyjasnieniem, ze jazda na lyzwach wchodzi w zakres Twoich obowiazkow sluzbowych....

Ale - ja bym raczej uznała... Dzieci byly na lodowisku - jako opiekun chcialas byc blisko, pomagalas slabiej jeżdzącym.... Ja bym sie nie czepiala.... ;)

dziekuję za szybką odpowiedź, niestety jestem nauczycielem przyrody i biologii. obawiam się że mogą się czepiać, chociaż pracuję w małej szkole gdzie jest 1 w-f ista, a dzieci było 30, wg regulaminu lodowiska na każde 10 przypadał jeden opiekun. zobaczymy, bo dla dyrektora jest sprawa jasna i po mojej stronie. Edyta