Kristina Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 Jestem nauczycielem w tzw.stanie nieczynnym, a więc wszystkie składki są odprowadzane do ZUS-u. Podczas tapetowania W DOMU złamałam nogę- kostka boczna. Obecnie jestem w trakcie rehabilitacji. Nie korzystałam ze zwolnienia lekarskiego.Czy przysługuje mi odszkodowanie z ZUS-u? Jakie dokumenty powinnam przedłożyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
takadum Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 Witaj,w tej chwili zus wypłaca wyłącznie odszkodowania za wypadki przy pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel2009 Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Z ZUS nie przysługuje Ci żadne odszkodowanie ale sprawdź swoje posiadane ubezpieczenia NWW - następstw nieszczęśliwego wypadku. Z każdego możesz dochodzić odszkodowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts