gosia Posted January 28, 2009 Share Posted January 28, 2009 Witamnie wiem co mam zrobić poślizgnełam się pod klatką mam pęknietą kość i uszkodzenie torebki w rezultacie mam gips narazie na 4 tygodnie.czy nalezy mi się odszkodowanie od administracji budynku jak to załatwićdziekuje za odpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pro Bono Posted January 28, 2009 Share Posted January 28, 2009 W praktyce dochodzenie odszkodowania w związku z tego rodzaju szkodami jest nie tylko czasochłonne, ale utrudnione z uwagi na podejście prezentowane przez podmioty odpowiedzialne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosia Posted January 29, 2009 Author Share Posted January 29, 2009 to mówisz że lepiej sobie głowy nie zawracać tą sprawą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pro Bono Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 Sygnalizuję problemy, które mogą wystąpic z dochodzeniem tego rodzaju roszczenia. Samo zdarzenie nie budzi wątpliwości, ale sposób traktowania poszkodowanego w związku ze śliską, czy zaśnieżoną powierzchnią, swoisty opór podmiotów odpowiedzialnych, przekonują do wyrażenia sceptycyzmu. Mając jednak jakichś świadków (np. innych mieszkańców, przechodniów, sanitariuszy, czy strażników miejskich), zebraną dokumentację medyczna plus uszkodzoną torebkę, można spróbowac walki o odszkodowanie. Gdyby spotkały mnie podobne obrażenia, podjąłbym taką próbę, przynajmniej dla zasady. Szanse zawsze są. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosia Posted January 30, 2009 Author Share Posted January 30, 2009 Dziękuje bardzo za tą odpowiedz.Spróbuje zrobić coś z tym może mi się uda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosia Posted March 10, 2009 Author Share Posted March 10, 2009 witammam jeszcze jedno pytanie złożyłam w administracji wniosek o odszkodowanie , ale oni są ubezpieczeni w PZU a ja także jestem ubezpieczona w PZU w związku z tym cz dostanę odszkodowanie dwa razy od jednego ubezpieczyciela? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosia Posted May 14, 2009 Author Share Posted May 14, 2009 powie mi ktoś czy do wniosku o odszkodowanie składa się też jakieś odpisy z rechabilitacji! dzieki z góry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharlej Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 cała dokumentację jaką posiadasz możesz złożyć, a jeśli będziesz kontynuowała leczenie czy rehabilitacje jeszcze póżniej i uda Ci sie cos nowego uzyskać to złóż to z wnioskiem odwoławczym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosia Posted May 16, 2009 Author Share Posted May 16, 2009 Mam jeszcze takie pytanieSpółdzielnia wysłała wniosek do PZU bo jest tam ubezpieczona przyszedl jakiś przedstawiciel spisał calą dokumentacje ja oczywiście dałam mu odpis ze szpitala .po miesiącu przyszła odmowa wypłacenia odszkodowania ponieważ ja powiedziałam że stało to sie pod klatą schodową a lekarz napisał że na schodach .Co ja mam teraz zrobić prosze pomóżcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosia Posted August 22, 2009 Author Share Posted August 22, 2009 Witam!Pisałam do PZU odwołanie związaną z moją szkodą opisanął powyżej 1 czerwca teraz przyszło pismo od nich niestety odmowne czy mam jakąś szanse na odszkodowanie proszę o jakąś odpowiedz.Dzieki i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrus33 Posted August 30, 2009 Share Posted August 30, 2009 napisz odwołanie i uzasadnij... powinno być dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosia Posted September 1, 2009 Author Share Posted September 1, 2009 No wlaśnie wczesniej pisalam odwołanie i przyszla mi odmowa ,napisali tylko że mogę wystąapić na drogę sądową ale nie wiem czy mi się to opłaca wiadomo koszty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrus33 Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 w sumie to trudno doradzac bez dokumentów - to takie błądzenie we mgle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts