Grisza1200 Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Witam.W ubiegłym roku skradziono mi samochód, był to koniec maja.Pojazd ten był sprowadzony z jednym kompletem kluczyków autko dziewięcioletnie.Przed ubezpieczeniempytałem pośrednika ubezpieczeniowego czy są jakieś przeciw wskazania co do kluczyków ,stwierdził , że nie ma więc podpisałem umowę.Po trzech miesiącach od kradzieży otrzymałem odpowiedź o odmowie wypłaty odszkodowania. W uzasadnieniu napisali ,że kluczyk który zdałem nie jest tym którego używałem w czasie eksploatacji.Z opinii mechanoskopii wykonanej przez TU wynika że kluczyk nie jest orginalny .W takim razie skąd ja miałem o tym wiedzieć ,jeżeli pośrednik od ubezpieczeń stwierdził że wszystko jest OK.Proszę o radę w tej sprawie. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeracky Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Zgłoś się do firm, które pomagają w rozwiązywaniu takich sytuacji.Kosztuje to w zależności (10-20% wartości ubezpieczonego samochodu).pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts