bialyilawa Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 W czasie opuszczania mojego miejsca pracy doznałem skręcenia stawu skokowego w wyniku którego została mi założona szyna gipsowa na okres 3 tygodni. Skręcenie nastąpiło na parkingu przynależącym do zakładu pracy. Czy przysługuje mi wynagrodzenie wypadkowe wysokości 100% o raz czy mogę starać się o odszkodowanie z ZUS-u po zakończeniu leczenia? Jakie dokumenty muszę zebrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Najpierw musi byc przeprowadzone postepowanie powypadkowe. Zglosiles przelozonemu zdarzenie jako wypadek przy pracy?Jesli beda spelnione wszystkie warunki - bedzie to wypadek przy pracy.Jesli teren parkingu należy do zakladu pracy i cala reszta tez bedzie OK - to wypadek powinien byc "uznany".Czy bylo prowadzone postepowanie powypadkowe przez pracodawcę?Poczytaj TU:http://e-rachunkowosc.pl/artykul.php?view=79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi