bialyilawa Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 W czasie opuszczania mojego miejsca pracy doznałem skręcenia stawu skokowego w wyniku którego została mi założona szyna gipsowa na okres 3 tygodni. Skręcenie nastąpiło na parkingu przynależącym do zakładu pracy. Czy przysługuje mi wynagrodzenie wypadkowe wysokości 100% o raz czy mogę starać się o odszkodowanie z ZUS-u po zakończeniu leczenia? Jakie dokumenty muszę zebrać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Najpierw musi byc przeprowadzone postepowanie powypadkowe. Zglosiles przelozonemu zdarzenie jako wypadek przy pracy?Jesli beda spelnione wszystkie warunki - bedzie to wypadek przy pracy.Jesli teren parkingu należy do zakladu pracy i cala reszta tez bedzie OK - to wypadek powinien byc "uznany".Czy bylo prowadzone postepowanie powypadkowe przez pracodawcę?Poczytaj TU:http://e-rachunkowosc.pl/artykul.php?view=79 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts