Agnieszka22 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Witam serdecznie pare miesiecy temu bralam udzial w wypadku samochodowym.... wjechal w nas tir.Wypadek byl niestety ze skutkiem smiertelnym. Tirowiec stanie przed sadem. Ja mialam polamana miednice w 7 miejscach,prawa reke w dwoch miejscach- jeszcze czeka mnie operacja bo kosc sie zle zrosla, wstrzas mozgu wynikiem,ktorego mialam problemy z zapamietywaniem. Cale leczenie kosztowalo mnie majatek.... i moje pytanie dotyczy odszkodowania...a mianowicie ile kasy moge dostac???Czy warto zatrudnic prawnika?Czy wystarczy goscia zajmujacego sie odszkodowaniami?? Z gory bardzo dziekuje za odp. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Jak najbardziej możesz starać się o odszkodowanie rekompensujące zwrot kosztów leczenia, jeśli pracowałaś i utraciłaś z tego względu część wynagrodzenia oraz premie również możesz strać się o ich zwrot oraz zadośćuczynienie za doznany ból i cierpienie. Jeśli uważasz, że nie chcesz lub nie posiadasz wiedzy w jaki sposób wystąpić o odszkodowanie z OC ubezpieczyciela sprawcy możesz skorzystać z pomocy prawnika. Jeśli zdecydujesz się sama dochodzić odszkodowania- musisz złożyć do ubezpieczyciela sprawcy dokumentację odnośnie leczenia, notatkę policyjną. Jeśli zostaniesz powołana na komisję lekarską, zostanie oceniony procentowo Twój uszczerbek na zdrowiu i określona suma odszkodowania. W przypadku osoby,która zginęła, jej bliscy mogą się starać o zwrot kosztów pochówku i stosowną rente, jeśli jej śmierć spowodowała pogorszenie sytuacji finansowej rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Odszkodowanie jak najbardziej, przy wyborze prawnik czy firma, czy znajomy, warto się dokładnie przyjrzeć zakresowi obsługi i bardzo dokładnie zapoznać się z umową za ile i za co odpowiadam w przypadku skierowania sprawy na drogę postępowania sądowego. Przy dużych obrażeniach i kryzysie, towarzystwa ubezpieczeniowe obcinają ile się da należne odszkodowania. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi