Jump to content
Forum Odszkodowania

tragiczny wypadek samochodowy-wjechał w nas Tir

Agnieszka22
 Share

Recommended Posts

Witam serdecznie pare miesiecy temu bralam udzial w wypadku samochodowym.... wjechal w nas tir.Wypadek byl niestety ze skutkiem smiertelnym. Tirowiec stanie przed sadem. Ja mialam polamana miednice w 7 miejscach,prawa reke w dwoch miejscach- jeszcze czeka mnie operacja bo kosc sie zle zrosla, wstrzas mozgu wynikiem,ktorego mialam problemy z zapamietywaniem. Cale leczenie kosztowalo mnie majatek.... i moje pytanie dotyczy odszkodowania...a mianowicie ile kasy moge dostac???Czy warto zatrudnic prawnika?Czy wystarczy goscia zajmujacego sie odszkodowaniami?? Z gory bardzo dziekuje za odp. pozdrawiam!

Jak najbardziej możesz starać się o odszkodowanie rekompensujące zwrot kosztów leczenia, jeśli pracowałaś i utraciłaś z tego względu część wynagrodzenia oraz premie również możesz strać się o ich zwrot oraz zadośćuczynienie za doznany ból i cierpienie. Jeśli uważasz, że nie chcesz lub nie posiadasz wiedzy w jaki sposób wystąpić o odszkodowanie z OC ubezpieczyciela sprawcy możesz skorzystać z pomocy prawnika. Jeśli zdecydujesz się sama dochodzić odszkodowania- musisz złożyć do ubezpieczyciela sprawcy dokumentację odnośnie leczenia, notatkę policyjną. Jeśli zostaniesz powołana na komisję lekarską, zostanie oceniony procentowo Twój uszczerbek na zdrowiu i określona suma odszkodowania.

W przypadku osoby,która zginęła, jej bliscy mogą się starać o zwrot kosztów pochówku i stosowną rente, jeśli jej śmierć spowodowała pogorszenie sytuacji finansowej rodziny.

• 2 weeks later...

Odszkodowanie jak najbardziej, przy wyborze prawnik czy firma, czy znajomy, warto się dokładnie przyjrzeć zakresowi obsługi i bardzo dokładnie zapoznać się z umową za ile i za co odpowiadam w przypadku skierowania sprawy na drogę postępowania sądowego. Przy dużych obrażeniach i kryzysie, towarzystwa ubezpieczeniowe obcinają ile się da należne odszkodowania.

Powodzenia