patr8585 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam za kilka dni mam komisję lekarską, chciałem się dowiedzieć mniej więcej ile % uszczerbku powinienem dostać żeby się nie odwoływać bez potrzeby. Wypadek miał miejsce w pracy i był to wypadek samochodowy, niedawno skończyłem rehabilitację lecz nadal nie chodzę jak powinienem nadal utykam. Miałem złamane obie ręce w tym prawa ręka jest skręcona na cztery śruby, nie jest w pełni sprawna i podobno tak już zostanie ,ponadto kostka nieestetycznie wystaje. Dalsze złamania to noga dokładnie kość udowa skręcona na blachę 35cm i 18 śrub . Całe leczenie to 16 miesięcy. Bardzo proszę powiedzieć ile mniej więcej procent powinienem dostać z góry DZIĘKUJE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodako Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 a ten wypadek miałeś w trakcie pracy? Ktoś do Ciebie wjechał czy coś? Ciężko określic ile powinieneś dostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Byłeś sprawcą tego wypadku czy poszkodowanym? Jak otrzymasz decyzję co do wysokości procentowego uszczerbku na zdrowiu, warto udać się prywatnie do lekarza ortopedy - traumatologa, który jest orzecznikiem dla jakiegoś towarzystwa ubezpieczeniowego. Skonsultować z nim czy ten uszczerbek jest właściwy, czy lekarz orzecznik ZUS uwzględnił wszystkie obrażenia i powikłania. Tabela ZUS jest opracowana w formie widełek od - do.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi