Lotta86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Chciałabym sie dowiedzieć jakie odszkodowanie mogę dostać z powodu wypadku jaki miałam. 13go marca br. na pasach (przejście bez świateł) kierowca potracił 4osoby, ja ucierpiałam najbardziej. Miałam obrażenia głowy bez utraty przytomnosci czy wstrzasu mózgu, złamane ramie i zwichniety bark, spędziłam 4tygodnie w gipsie od żeber po obojczyk, leżałam około 8dni w szpitalu, 2x tam wracałam ponieważ miałam komplikacje (zapalenie naczyń krwionośnych). Przez ponad miesiąc byłam na zwolnieniu lekarskim. Moje leczenie nie zostało jeszcze zakonczone, z powodu dalszej mojej rehabilitacji, tak wiec koncowej komisji lekarskiej jeszcze nie miałam. Sprawca miał ubezpieczenie OC w Link4, był trzeźwy nigdy niekarany, wyrok w jego sprawie to 4lata w zawiasach. Od razu przyznał sie do winy (jechał z predkoscia ok 75-80km/h po mieście) Jest już pewna osoba która zajmuje sie wywalczeniem mojego odszkodowania, przewidywa przez niego kwota to 10-13tys (w tej kwocie ma sie mieścić też zwrot pieniedzy za dalsze leczenie i za zniszczone rzeczy jakie miałam na sobie w dniu wypadku, razem ok 2tys zł) ... ale nie mam pojecia osoba ta dobrze zajmuje sie tą sprawą, ponieważ sie na tym po prostu nie znam.... a znajomi mowia ze przysługuje mi wieksze odszkodowanie z tytulu obrażen jakich doznałam czy tego ze omal nie wyrzucono mnie ze studiow, za tak długie nieobecności... Proszę o ewentualna radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 nie dostaniesz takiej kwoty, moim zdaniem góra 8tys. daj znać co na komisji!kto zajął się Twoją sprawą? napisz jak przebiega współpraca z tym "szpecjalistą" co Ci wywróżył kwotę z fusów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi