pae56 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam , Otrzymałem propozycje kupna ubezpieczenia MiniCasco w Warcie czy jest to dobra propozycja ? Z tego co wyczytałem to MiniCasco nie obejmuje ochroną szkód częściowych, tj. towarzystwo nie pokrywa kosztów naprawy uszkodzonego pojazdu w wyniku kolizji, chyba, że będą one spowodowane przez akty wandalizmu lub siły przyrody czy są jeszce jakieś inne wyłączenia a moze zwrócić uwagę na jakieś inne ubezpieczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1661348197 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam Jeżeli chodzi o minicasco w Warcie to nie znam dokładnie OWU - mogę przestucjować na jutro . Znam natomiast owu minicasco w PZU . Jest dokładnie tak jak pisałes czyli ubezpieczenie jest od kradzieży i szkód całkowitych ale i tu jest "gwóźdź" - od szkód całkowitych spowodowanych zderzeniem się z zwierzęciem lub człowiekiem . Nawet podczas pierwszych prezentacji tego produktu , jak pzu wprowadzało go na rynek to spotkałem się z prezentacja w której mówiono że polisa jest od kradzieży , szkód całkowitych i szkód ( w domniemaniu niekoniecznie całkowitych ) ale spowodowanych przez zderzenie ze zwierzęciem -życie pokazało jednak inaczej i niestety sam tego doświadczyłem . Ponieważ moja żona jeździła dośc starym samochodem to kupiłem polise minicasco . Została zepchnieta do rowu przez ciężarówkę , która uciekła z miejsca zdarzenia . policja napisała stosowny protokół i po zgłoszeniu do ubezpieczyciela dowiedziałem się że niestety zabrakło "zająca" albo innej sarny która pierwotnie musiałaby sie przyczynić do powstania szkody aby była odpowiedzialność Ubezpieczyciela - wiec mam takie zmienne odczucia co do polis typu "mini" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1661348197 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 jeżeli Twój samochód ma poniżej 10 lat i nie miałeś szkody w ostatnim roku to proponuję sprawdź ofertę np Compensy z produktem pakiet PKP- jest całkiem niedrogi - masz ac w pełnym zakresie , z wykupioną amortyzacją części , ochroną prawna , top assistance i jeszcze bardzo dobre nw dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pae56 Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Dzięki za info tak sądziłem że coś za tą małą ceną musi się kryć sprawdzę tą compsense ogólnie szukam AC dla samochodu 6 letniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1661348197 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 6-cio letni samochód to jeszcze zupełnie niestary - to minicasco to raczej powinno być kierowane do starszych samochodów - wbrew tego co się nam często wydaje , samochody 15-sto letnie tez kradną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeneC Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Kradną, kradną... W ostatnim raporcie KG Policji dotyczącym kradzionych marek na trzecim miejscu jest...PF 126p, nasz poczciwy maluch. Jeśli chcesz porozgryzać atuty Warty, daj znać na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi