Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Rehabilitacja - opinie i polecenia o ośrodkach rehabilitacji powypadkowej

blackpanther
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

"rehabilitację po wypadku" przeczytałam od pierwszej strony ;) Jest tutaj prawie wszystko :)

Co powiecie na jeszcze jedną formę pomocy?

może każdy doda od siebie namiary na rehabilitantów, lekarzy, ośrodki rehabilitacyjne, które poleca lub przed którymi ostrzega?

Może wg jakiegoś schematu -dla ułatwienia? np. Warszawa- polecam- .............

Myślę, że każdy ma coś do powiedzenia na ten temat a kto wie lepiej niż sami zainteresowani :)

Co Wy na to?

pozdrawiam

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• zabka

10

• blackpanther

5

• Sumire

4

• agata80

4

Top użytkownicy w tym temacie

OK, to jedziemy :)

Kraków - polecam Rehabilitacja Panaceum (tylko są dwie - chodzi o tą na Rusznikarskiej - Piotr Rutkowski i Jacek Pilch) - adresu mi www nie wolno podać, więc nie podaję :P

Brawo! Mamy pierwszy wpis ;)

Ze swojej strony też coś dodam

WROCŁAW- polecam- Studium Czamary z Kościuszki- rewelacyjnie zajmują się kompleksową rehabilitacją kolan :)

Nie polecam prowadzenia leczenia w szpitalu Wojskowy w Szczecinie.prowadzenie po leczeniu maja fatalne .co przychodzisz do swojego lekarza inny go zastepuje,kazdy ma swoje zdanie z lekarzy jesli nietrafisz na swojego lekarza prowadzacego,malo co brakowalo z kulami bym poszedl do pracy!!!!!odradzam,najlepiej wybrac sobie innego lekarza po urazie.

Skoro przy nie polecaniu jesteśmy...

Kraków - Ostrzegam przed / nie polecam - dr Artura Gądka - szpital Ortopedicum w Krakowie. Za jego postępowanie medyczne muszę teraz "słono płacić".

Łódź

Nie polecam -

1. Ortopedów ze szpitala im. Kopernika - ale tylko tych którzy chodzą na obchodach i udają specjalistów, natomiast złego nie powiem o ortopedach którzy wykonują tam zabiegi, zwłaszcza zespolenie gwoździem śródszpikowym.

2. Dr Janiak nie pamiętam imienia, ale poporstu tragedia, ja 2 razy sie zawiodłem, natomiast znajoma raz, nie dość że facet jest opryskliwy i niekulturalny to do tego w niektórych dziedzinach dyletant.

Polecam

1. Dr Marek Krochmalski - Medical Magnus - facet zna sie na rzeczy, głównie na sprawach związanych z kolanami.

GDAŃSK- polecam (info zdobyte od znajomych- dzięki za pomoc)

dr Wiśniewski- Swissmed, Marii Skłodowskiej - Curie

dr Piotr Sieliwończyk, Miszewskiego 18

dr Paweł Cieśla, Słowackiego 4

Polecam nowo otwarty Dzienny Oddział Rehabilitacyjny w Chrzanowie przy ul.Kościuszki 14.

Z takim miłym podejściem do pacjenta ze strony kierownictwa, personelu i lekarzy nie spotkałam się już dawno!!!!

blackpanther wrote:
agula wrote:
WARSZAWA
REHABILITANTÓW NA SZASERÓW
agula...ale co? :D polecasz czy odradzasz...bo to jakby ...ważne :P :lol:
polecam oczywiście ZAPĘDZIŁAM SIĘ.... :P takie wrażenie zrobiła na mnie Twoja idea :D

POLECAM:

WARSZAWA - Szpital Kliniczny Dzieciątka Jezus - Centrum Leczenia Obrażeń ul. Lindley'a 4

dr Sławomir Żarek - chirurgia ortopedyczna, ortopedia i traumatologia

Polecam:

Piekary Śląskie - dr Jan Pająk (Szpital Chirurgii Urazowej im. J.Daaba)

Żory - dr Marek Jędrysik (Sport Klinika Chirurgii Endoskopowej) - więzadła, kolana

Kraków - dr Paweł Zieliński (Krakowskie Centrum Rehabilitacji)

Kraków - dr Marek Zawiślak (Przychodnia Szwedzka Inter-Medicus)

Wrocław - dr Leszek Morasiewicz (prywatny gabinet)

Odradzam:

chirurgia Szpitala T.Chałubińskiego w Zakopanem

chirurgia Szpitala Rydygiera w Krakowie

chirurgia Kliniki Ortopedii w Zakopanem

Ivy wrote:
warszawa - lekarz ortopeda Lech Karwicki centrum medyczne damiana
Ivy- pobudka :P
ale co? polecasz czy odradzasz? :lol:

no ok- już wiem :lol:

krokiet wrote:
Skoro przy nie polecaniu jesteśmy...

Kraków - Ostrzegam przed / nie polecam - dr Artura Gądka - szpital Ortopedicum w Krakowie. Za jego postępowanie medyczne muszę teraz "słono płacić".
Dziwne, bo rehabilitacja w " Ortopedicum" rusza dopiero 1 maja 2009:P. Ale widzę, że złorzeczących jasnowidzy na forum nie brakuje:P

Szukam pomocy dla kogoś z rodziny - "Krokiet" napisz co jest nie tak z Ortopedicum, że miałeś problemy zdrowotne? wydawało mi się ze skoro prywatna kilinika, to wszystko jest na najwyższym poziomie. Błagam odpisz

• 3 tygodnie później...

Polecam doktora Mariana Papieża, ordynatora oddziału chirurgii urazowo-ortopedycznej w Szpitalu Powiatowym im. dr Tytusa Chałubińskiego w Zakopanem - świetny fachowiec i bardzo miły człowiek :)

Odradzam młodego rehabilitanta z tego samego szpitala.

• 4 miesiące temu...

Polecam:

KLINIKA REHABILITACJI NOWY DWÓR

Po prostu rewelka, uciekałam przed operacją po rehabilitacji u nich jest lepiej:)

A że mi pomogli polecam serdecznie, indywidualne podejście do pacjenta, a to bardzo ważne:)

• 2 tygodnie później...
krokiet wrote:
OK, to jedziemy :)

Kraków - polecam Rehabilitacja Panaceum (tylko są dwie - chodzi o tą na Rusznikarskiej - Piotr Rutkowski i Jacek Pilch) - adresu mi www nie wolno podać, więc nie podaję :P
Zgadzam się na 100% też polecam PANACEUM zadowolna żabka Rutkowski świetny!!!

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Ja polecam Szpital Rehabilitacyjny Barska we Włocławku. Placówka powstała ok miesiąc temu, ale już przyjmują. Można się położyć na oddział lub rehabilitować w trybie ambulatoryjnym. Byłem już na sześciu zabiegach i jest super. W takich dobrych warunkach jeszcze się nie leczyłem :) Sporo informacji jest na stronie internetowej barska.pl

• 2 tygodnie później...

nietypowy wrote:

Kraków polecam-Artur Pawłowski ul.Nilla , odradzam Lupa ul. Łużycka, M.Kacperska ul. Prądnicka,

Nietypowy -co z tym Lupą - maja stare metody, koleżanka się tam wybiera rehabilitowałeś sie tam?