Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Rehabilitacja - opinie i polecenia o ośrodkach rehabilitacji powypadkowej

blackpanther
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Również podpisuję się pod postem wyżej - Centrum Norman to jedna z lepszych placówek rehabilitacyjnych w Polsce. Dużo można o nim znaleźć w internecie.

• 6 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• zabka

10

• blackpanther

5

• Sumire

4

• agata80

4

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 miesiąc temu...
CM Gamma w Warszawie - pełen profesjonalizm w każdym zakresie. Jak robili mi badania to lekarz pytał o zdanie technika a potem informował go o swoim działaniu. To wiele znaczy - bo każdy rozwija wiedzę.

• 3 miesiące temu...
ja natomiast polecam ośrodek Źródlana w Zielonej Górze - bardzo dobre podejście, miałam własnego fizjoteraupetę, a nie że była grupa a jeden fizjoterapeuta stoi i każe nam zmieniać pozycje. Bardziej kierowali się tym co mnie boli niż wynikami ze szpitala za co jestem im bardzo wdzięczna

• 2 tygodnie później...

brzozka wrote:

KRAKÓW - polecam doktora Rafała Więcka. przyjmuje na Nowej Hucie, ma swój zespół rehabilitantów. wysokiej klasy specjaliści

Również polecam, byłam u nich po wypadku samochodowym rok temu i do tej pory żadnych dolegliwości.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
ja mam rehabilitacje w Zielonej Gorze na Zrodlanej. Lekarz rehabilitacji jest tam swietny - na pierwszej wizycie dokladnie przemaglowal moje wyniki, ogladal moje kolano i pytal kiedy boli, kiedy nie, jak sobie radze z bolem i inne. Z fizjoterapeuta zajecia tez sa super - caly czas jest ze mna, kontroluje mnie i to co robie, generalnie jest mega. W dodatku maja licencje rehasport, wiec nie odwalaja fuszery jak na nfz czasem. W sumie ciesze sie, ze sama za to place, bo przynajmniej wiem na co ida moje pieniadze, a kolano ma sie coraz lepiej

• 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
W Krakowie polecam Polskie Centrum Rehabilitacji Funkcjonalnej Votum. Bardzo angażują się w problem każdego pacjenta. Mają szeroki zakres usług a gdy potrzeba szukają niestandardowych rozwiązań.

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Kraków- polecam centrum Fizjomed. Wróciłem tam do formy po zabiegu artroplastyki ( proteza dysku). Endproteze miałem wstawianą w odcinku lędźwiowym też prywatnie ale nie będę pisać gdzie bo nie do końca jestem zadowolony z opieki w tamtej klinice.Chociaż sam zabieg bardzo polecam wszystkim zmagającym się z bólem, jest on często wykonywany i zazwyczaj przynosi dobre efekty. Myślę że jeżeli leczymy się z własnej kieszeni to opieka powinna być bez zarzutu i tak było w fizjomedzie. Pracowałem z dwoma fizjoterapeutami w tamtym ośrodku i oboje bardzo profesjonalni, ogromnie mi pomogli. Dużo korzystaliśmy ze specjalistycznego sprzętu bo sale rehabilitacyjne są świetnie wyposażone w nowoczesne narzędzia. Także wszystkim z Krakowa i okolic polecam ten ośrodek. Poza tym na korzyść jest też łatwy dojazd blisko centrum.

Kraków- polecam centrum Fizjomed. Wróciłem tam do formy po zabiegu artroplastyki ( proteza dysku). Endproteze miałem wstawianą w odcinku lędźwiowym też prywatnie ale nie będę pisać gdzie bo nie do końca jestem zadowolony z opieki w tamtej klinice.Chociaż sam zabieg bardzo polecam wszystkim zmagającym się z bólem, jest on często wykonywany i zazwyczaj przynosi dobre efekty. Myślę że jeżeli leczymy się z własnej kieszeni to opieka powinna być bez zarzutu i tak było w fizjomedzie. Pracowałem z dwoma fizjoterapeutami w tamtym ośrodku i oboje bardzo profesjonalni, ogromnie mi pomogli. Dużo korzystaliśmy ze specjalistycznego sprzętu bo sale rehabilitacyjne są świetnie wyposażone w nowoczesne narzędzia. Także wszystkim z Krakowa i okolic polecam ten ośrodek. Poza tym na korzyść jest też łatwy dojazd blisko centrum.

• 6 miesięcy temu...
Ja w Krakowie polecam RehaPro na Senatorskiej. ten gabinet poleciła mi przyjaciółka, która miała problemy z koleniem, ja z kolei zmagam się z bólami kręgosłupa. Póki co wszystko idzie w dobrym kierunku. Już po kilku wizytach na fizjoterapii czuję znaczną rożnicę.

• 1 miesiąc temu...
W Katowicach polecam gabinet Rehamed przy ulicy Lwowskiej 4 . Chodzę tam na rehabilitacje po wstawieniu endoprotezy barku. Pan Krzysztof, który się mną zajmuje daje mi wiele cennych wskazówek jak mam dbać o swoje zdrowie po wypadku a dzięki ćwiczeniom odzyskuję sprawność w barku i ręce. Co fajne ma w swojej ofercie również rehabilitację z dojazdem do domu.

Ja po urazie poszedłem z polecenia znajomego do Damiana Pasternaka przy Jubilacie w Krakowie i po dobrych kilku wizytach coś się powoli zaczyna poprawiać. Pierwsze 3 wizyty odbywały się w domu bo nie mogłem chodzić także za to plus. Cenowo nieźle, terminy mają bardzo dobre jak na Kraków. Jak wpiszecie fizjoterapia-pasternak to więcej info wyskoczy także z czystym sumieniem mogę zaproponować ten gabinet.

Pozdrawiam, Janek

• 1 miesiąc temu...
Polecam Medikar home care- rehabilitacja w domu pacjenta. Super sprawa i mega wygoda- do mnie przyjeżdżali jak byłam po wypadku samochodowym i pomogli mi odzyskać sprawność po nim. Rehabilitant ma indywidualne podejście do sprawy i udziela wielu cennych rad jak o siebie odpowiednio dbać.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Ja polecam Rehaorthopedica z Krakowa. Z usług kliniki korzystam już kilka lat i nie wyobrażam sobie, co by się ze mną stało gdyby nie oni. Dzięki zabiegom fizjoterapeutycznym świadczonym przez klinikę regularnie uprawiam sport, a żaden większy wysiłek nie jest mi straszny. Klinika ma bardzo przystępne ceny, które u niejednego fizjoterapeuty przyprawiają o ból głowy. W pełni wykwalifikowany personel podchodzi do klienta z należytą starannością.