Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Rehabilitacja - opinie i polecenia o ośrodkach rehabilitacji powypadkowej

blackpanther
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• zabka

10

• blackpanther

5

• Sumire

4

• agata80

4

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...

Polecam w Krakowie Panaceum ul. Rusznikarska - Piotr i Jacek to super rehabilitanci i jak ktoś tam trafił to wie co znaczy skuteczna!!! rehabilitacja. Powinni torturować tego co im tą stronę www robił ;)

Odradzam jakiekolwiek pobyty (leczenie i rehabilitacja) w szpitalu uniwersyteckim ul. Kopernika - grozi na pewno utratą zdrowia a może i życia. Nie ostrzega o tym Ministerstwo Zdrowia a powinno :)

Do żabki - chyba chodzimy tą samą drogą :)

Sumire wrote:
Polecam w Krakowie Panaceum ul. Rusznikarska - Piotr i Jacek to super rehabilitanci i jak ktoś tam trafił to wie co znaczy skuteczna!!! rehabilitacja. Powinni torturować tego co im tą stronę www robił ;)
Odradzam jakiekolwiek pobyty (leczenie i rehabilitacja) w szpitalu uniwersyteckim ul. Kopernika - grozi na pewno utratą zdrowia a może i życia. Nie ostrzega o tym Ministerstwo Zdrowia a powinno :)

Do żabki - chyba chodzimy tą samą drogą :)
Sumire wygląda ,,ze te same ścieżki wydeptujemy. Cieszę ,się ze trafiliśmy do Panaceum!!

Tak, Żabka ja się bardzo cieszę bo nie wiem czy dzisiaj nie byłabym Frankensteinem po innych "rehabilitacjach". Z ciekawości pewnie KCR i J&J sport też jest dla Ciebie znajomym miejscem? A tak w ogóle to mam przypuszczenia że mogłyśmy się mijać gdzieś na korytarzach bo ja też rehab miałam w październiku::)

Sumire wrote:

Tak, Żabka ja się bardzo cieszę bo nie wiem czy dzisiaj nie byłabym Frankensteinem bo innych "rehabilitacjach". Z ciekawości pewnie KCR i J&J sport też jest dla Ciebie znajomym miejscem? A tak w ogóle to mam przypuszczenia że mogłyśmy się mijać gdzieś na korytarzach bo ja też rehab miałam w październiku::)

KCR niestety nie pozostałe punkty tak,ja jeszcze chodzę na seanse,dośc dłuugo mnie unieruchomili i teraz trzeba ostro,ale w takich rękach to sama przyjemność i jakie efekty uzyskane po 2 miesiącach--Rewelacja. Co do Frankensteina,zgadzam się z Tobą w 100%

No to jeszcze kilka seansów i będziesz jak nowa, czego Ci życzę :) Dobrze że są profesjonaliści którzy potrafią naprawiać "zepsutych" ludzi hihi. To jest fakt że zawsze rehabilitacja w Panaceum to była przyjemność pomimo ciężkiej pracy i bólu. Nie wspomnę nawet jaką miałam motywację do ćwiczeń :)

Rewelacja!

Do Żabka i Sumire - mi znajoma również poleciła Panaceum a zwłaszcza Pana Rutkowskiego :) (Mam poważną wadę kręgosłupa oraz nasilające się dolegliwości, zwykła rehab nie pomaga) Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś dodatkowe informacje: Jak długo już trwa wasza rehabilitacja, jaki jest koszt jednej sesji? Byłabym bardzo wdzięczna za wskazówki :)

capsel wrote:

Do Żabka i Sumire - mi znajoma również poleciła Panaceum a zwłaszcza Pana Rutkowskiego :) (Mam poważną wadę kręgosłupa oraz nasilające się dolegliwości, zwykła rehab nie pomaga) Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś dodatkowe informacje: Jak długo już trwa wasza rehabilitacja, jaki jest koszt jednej sesji? Byłabym bardzo wdzięczna za wskazówki :)

Witaj! Co do długości to zależy od schorzenia ja chodze 2 miesiące,ale miałaM ZŁAMANE KOLANO ,KOŚLAWE sztywne. Postawili mnie na nogi w ciągu 1 miesiąca!! Koszt godziny w panaceum na Rusznikarskiej 70zł. w skotnikach 80zł. Ale warto Panowie znają się na rzeczy .Mnie w Krakowie kilku rehabilitantów odmówilo ze względu na sztywne kolana a tam ,prosze po miesiącu bez kul juz chodziłam!! Teraz to tylko na miesnie ćwiczę (odbudowa).

Capsel najlepiej zadzwonić i umówić się na wizytę (telefony kom. są na stronie). Na pewno wszystko Ci powiedzą a na wizycie dokładnie będziesz wiedziała jak będzie wyglądała rehabilitacja ponieważ P. Rutkowski wszystko tłumaczy zanim przechodzi do rękoczynów :) W przypadku kręgosłupa na pewno to jest inna forma i czas niż w przypadku kolana ale na 100% nie zostaniesz bez pomocy.

• 3 tygodnie później...

POLECAM nie rehabilitację ale za to swietnych ortopedów

lekarze ci obydwoje (jednoczesnie) przyjmują w dwóch miejscach:

Brajczewski i Falkowski: Białystok

ul. Grudecka 1a (obok Baranowickeij się okazało a nie dokładnie Baranowicka) we wtoreki i piątki w godzinach 18-20

ul. Upalna 12/1 w środę 18-20 w soboty 9-10

oddzielnie przyjmują w OMEDZIE w Białymstoku ul. Fabryczna

tel kontaktowy do Dr Brajczewskiego (on bardziej uchwytny niż Dr Falkowski) 501-133-489

HEL;115 szpital wojskowy

polecam: doktor kreft lidia.... rehabilitanci rowniez

wszystko zalezy od zapalu osoby rehabilitowanej, jezeli ktos nie chce nikt nie bedzie go przymuszal

WEJHEROWO:

polecam oddzial ortopedii...szczegolnie doktor ROBERT KALITA, rzeczowy i konkretny lekarz....nie wiem czy jeszcze pracuje bo przeszedl zawal....

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
żabka wrote:
A jakie miasto?
Dobra reklama :) W ramach rehabilitacji nogi - przemaszeruj całe swoje miasto i sprawdź czy to nie u Ciebie.
A tak na poważnie Żabko, to wg moich danych ta reklama (kryptoreklama) dotyczy miasta Łodzi. Trochę daleko jak dla Ciebie :)

• 1 miesiąc temu...

Witam,

POLECAM - Panaceum na Rusznikarskiej, Kraków. W kwietniu 2009 roku przeszłam rekonstrukcję ACL, niestety z komplikacjami. Przez kilka miesięcy nogę naprawiał mi pan Jacek Pilch i aktualnie mogę pochwalić się przeprostem i pełnym zgięciem. Bardzo dobre podejście do pacjenta, pomimo bolesnej rehabilitacji chodzi się tam z przyjemnością :)

• 2 miesiące temu...

polecam

Olsztyn: Szkoła Pleców "Humanus" (ul.Limanowskiego, ul.Kanta,ul. Żołnierska) a szczególnie panią Halinę Protasiewicz-Fałdowska jako rehabilitant specjalista wysokiej klasy i umiejętności.

• 3 tygodnie później...
Witam. Bardzo polecam nowy gabinet BF Fizjoterapia we Wrocławiu na Świeradowskiej. Prowadzi go dwaj młodzi fizjoterapeuci ale wiedzę mają wielką. Miałam problemy z kręgosłupem szyjnym. Lekarz zapisywał mi serię zastrzyków które nie wiele dały tam pomogli mi po trzech spotkaniach. Co prawda muszę teraz ćwiczyć ale nic mnie już nie boli. Warto się tam wybrać.

• 3 tygodnie później...

również polecam gabinet BF Fizjoterapia we Wrocławiu, a szczególnie Bartosza Bombę. Bardzo profesjonalne i kompleksowe podejście.

dane kontaktowe:

ul. Świeradowska 47A

50-559 Wrocław

tel. 693 632 774

bf-fizjoterapia.pl

ODRADZAM zdecydowanie przychodnie na PAWIŃSKIEGO W WARSZAWIE - lekarza nazwiska nie pamietam ale to był taki starszy pan doktor (jak znajde nazwisko tego pana dopiszę)

a dlaczego? pan doktor wyslal mnie na usg kolana z ktorego nic nie wynikało - no i w sumie do niczego bym sie nie mogła przyczepić gdyby nie fakt ze pan doktor mi kolana nawet nie zbadał. mowiac panu doktorowi ze mnie boli jak chodze ze mam taki odruch samozachowawczy który nie pozwala mi biegać pan doktor skwitował to słowami " niech Pani przestanie o tym myślec to pania przestanie boleć". Trzasnełam drzwiami i wyszłam bo nic innego mi nie pozostało.

OBECNIE jestem 3 dni po rekonstrukcji ACL przeprowadzonej przez dr Pawła Ambroziaka ze szpitala MSWIA w warszawie

• 4 tygodnie później...

Witajcie:)

Bardzo się cieszę, że istnieje to Forum i trafiłam na nie w sieci:)

Polecam rehabilitantów z CMS na Wawelskiej 5 w Warszawie, a szczególnie panią Monikę Mierzejewską.

Ja co prawda staż mam niewielki, bo "tylko" 6 tygodni od operacji ale postępy są ogromne - rehabilitacja trwa 4 tydzień.

Dzięki tym ćwiczeniom i zabiegom prawie zniknął obrzęk, ruchomość stopy jest coraz większa i prawie nic nie boli:)

Polecam znakomitego rehabilitanta z Przychodni Opti-Med we Wrocławiu Pana Pawła. Doskonale dobierze ćwiczenia dla każdego, a dodatkowo to jeden z najlepszych masażystów z usług jakich przyszło mi korzystać:)

• 1 miesiąc temu...

Polecam

Suwałki – Marek Popławski, fizjoterapeuta. Bardzo dokładny z indywidualnym podejściem do pacjenta, polecam głownie w przypadku bólów barku b.dobry diagnosta, sama rehabilitacja przebiegała sprawnie i bezboleśnie

Witam, obecnie jestem na rehabilitacji z pobytem 4 tygodniowym w szpitalu w Przasnysz, Woj maz. Pokoje 3 , 2 , 1 osobowe.

Nie znam innych oddz. reh. ale po tygodniu pobytu daje im od ordynatora do salowej max dobra ocene.

Jestem to wypadku komunikacyjnym z rozpoznaniem "wieloodlamowe zlamanie nasady blizszej kosci piszczelowej. Otwarta repoz.zlamania i zespolenie srubami 29 maj 2010.

Jutro przechodze na 1 kule, grudzien 2010 koniec leczenia powrot do pracy. Kontrola specjalistow ciagla , praca rehabilitantow profesjonalna, zaangazowanie pelne.Discyplina wysoka, nie ma mozliwosci opuszczania szpitala w trakcie pobytu,Pozdr, Harleyowiec 56

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...