Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Rehabilitacja - opinie i polecenia o ośrodkach rehabilitacji powypadkowej

blackpanther
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• zabka

10

• blackpanther

5

• Sumire

4

• agata80

4

Top użytkownicy w tym temacie

Dodam jeszcze, że warto wybrać się do legalnie działającej firmy czy instytucji. Rachunek czy faktura przyda Nam się w procesie odszkodowawczym. Rehabilitacja na zasadzie dorabiania do pensji przez terapeutę świadczy o nielegalnym wykonywaniu usług fizjoterapeutycznych.

• 4 tygodnie później...
Polecam tylko uczciwe praktyki, ze sprawdzonymi i doświadczonymi rehabilitantami, a do takich mogę zaliczyć w Krakowie gabinet Reha Plus (łużycka 19). Czekam na opinie innyh forowiczów, którzy mieli doświadczenie z tą placówką.

• 4 tygodnie później...

Też się w takim razie przyłącze i wypowiem na podstawie własnego doświadczenia.

Ortopeda Kraków to szczególnie dr Kruk.

Rehabilitacja Kraków to fizjoterapeuta Jacek Pilch (kiedyś na Rusznikarskiej bodajże 14a/20 teraz nie wiem).

W okresie rehabilitacji po wypadku natrafiłem na około 9 rehabilitantów i 10 lekarzy i tak stwierdzam,

chociaż na pewno są tez jeszcze jacyś inni godni polecenia. Także to moja opinia.

Pozdrawiam

Ps. Trudno mi powiedzieć gdzie obecnie przyjmują ale na pewno będzie info o nich na internecie

Kraków- polecam gabinet reha plus na łużyckiej, pracują przy ośrodku szkoleniowym i znaja nowoczesne metody, bez problemu wypisuja potrzebne zaśwadczenia, udostepniaja dokumentacje zabiegów, ktorą można przekazać lekarzowi ( mnie to akurat było potrzebne) udało mi się szybko wrócić do formy i do pracy.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Mirona wrote:

Kraków - polecam Ci Prywatne Gabinety Ortopedyczno-Rehabilitacyjne Grażyna i Rafał Więcek. Terapia falą uderzeniową jest naprawdę zbawienna.

najlepsza rehabilitacja na Rusznikarskiej P. Rutkowski wspaniały Polecam!!

• 1 miesiąc temu...
Jak komuś bliżej na rehabilitację do Huty w Krakowie, to polecam Promos plus na Kocmyrzowskiej 23A. Po skomplikowanym złamaniu doprowadzili mnie do używalności. Poza tym mają super masażystę - gość jest niewidomy i ma złote ręcę normalnie. Polecam.

Odradzam!!!

Klinika Endoskopowa w Żorach i dr Dec- stawy skokowe. Nieźle mnie załatwił. Nie zszył zerwanych mięśni, więzadeł. Doszło u mnie do niestabilności i rozwarstwienia mięśni. Kości złożył tak, że nie można było chodzić. A 5 razy zaglądał do mojej nogi! Dodatkowo zakazili mnie w szpitalu! Przeszłam 9 operację właśnie rekonstrukcji kości i tkanek miękkich.

• 2 tygodnie później...

W tym roku zacząłem przygodę z bieganiem. Niestety "padło" mi kolano i chyba achilles. Kogo polecacie w Łodzi?

Czy ktoś zna dra Domżalskiego? Był u niego?

Podobno jest też nowy obiekt koło Łodzi - Columna Medica? Proszę o jakieś informacje...

• 2 tygodnie później...
Osobiście zdarzyło mi się korzystać tylko raz z rehabilitanta w kraku, to był dr Pięta, prowadzi przychodnię fizjomed na ulicy jadwigi. Nawet jak później bywałem w krk tylko co dwa tyg (mieszkam w pozn) jeździłem do niego, genialny facet. Ma podejscie do swoich pacjentów, interesuje się historią choroby i co najważniejsze dba nie tylko o tto, zeby nie bolało.

• 1 miesiąc temu...
Polecam Provitę z Żor... Trafiłam w sumie przypadkiem, wcześniej słysząc pozytywne opinie... pomogli w problemie, który miał sprawić, iż kaleką będę do końca życia....Polecam!

Polecam Prywatną Praktykę Lekarską doktora Więcka w Krakowie. Aktualnie ma aż cztery gabinety w mieście. Trafiłam do jednego z nich z bólem kręgosłupa (mam dość ciężką pracę niestety). Zdziwiłam się, że tak profesjonalne usługi mogą być tanie - za masaż kręgosłupa zapłaciłam jedynie 28 złotych.

• 1 miesiąc temu...

Witam wszystkich z Krakowa i nie tyko

Jest super fachowcem. Dzięki niemu nie musiałam iść na operację kręgosłupa.

A 1-2 razy w miesiącu serie zastrzyków już nie pomagały, rwa kulszowa nie pozwalała funkcjonować.

Przeszłam swój mały horror z bólem. Mówcie co chcecie, ale ja uważam że wszystkie cudowne zabiegi to wielkie nic w porównaniu z wyszkolonym, mądrym fachowcem.

Lekarze widzieli tylko dolegliwości- i jedno wyjście-operacja.

Dzięki dr Orłowskiemu uniknęłam bezsensownej operacji- wymiany stawu biodrowego i zrozumiałam jak ważna jest podstawowa wiedza na temat dolegliwości i przyczyn je wywołujących.

Jest drogi, ale nie żałuję ani grosza i dzięki mu za wszystko.

Dzisiaj sama skłaniam znajomych do szukania pomocy u dobrego fizjoterapeuty, a nie tylko lekarza medycyny naturalnej.

Obecnie mam innego fizjoterapeutę, tańszy i nie ma takiego problemu z dostaniem się do niego, bo takie dolegliwości kręgosłupa trzeba od czasu do czasu przeprostować :D

• 5 tygodni później...
Serdecznie polecam dr Andrzeja Kroszczyńskiego z Kalisza - rehab.pl. Człowiek znający się na rzeczy, a w dodatku przemiła osoba ;) Dzięki niemu rwa kulszowa odeszła w zapomnienie :)

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

POLECAM!!

Gabinet CRF Werakso w Szczecinie. Masaż, kręgarstwo i fizjoterapia jaką tam uraczyłem na najwyższym poziomie. Do tego kadra niesamowicie miła. Naprawdę czułem się "zaopiekowany"

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
W piątek 7 czerwca złamałam piszczel w szpitalu w Helu. Konkretnie pod prysznicem. Zadbano o mnie natychmiast, bo Hel to nasza Leśna Góra. Poniewaz szpital ten nie mógł mi pomóc, odesłano mnie do Oliwy, do Szpitala Marynarki Wojennej. Tam dowiedziałam się, że jestem podrzutkiem choc miałam skierowanie na operację. Nie operowano mnie w piątek, lecz czekałam do poniedziałku. W piątek wieczorem (wypadek nastapił o 6.00) czyli po dwunastu godzinach lekarz założył mi wyciąg. Jakże się zdziwiłam, gdy pielęgniarka po zabiegu odezwała się do niego "Dobrze mi się z tobą pracowało, bo bywa różnie' Lekarz zbaraniał i poprosił o powtórkę. Usłyszał to samo jeszcze raz. Zawieziono mnie na ośmioosobową salę, gdzie łóżka stały tak ciasno, że stoliki ustawiono bokiem i nie można było z nich korzystać. Nad sufitem, przez dziesięć godzin działały świdry skuwające posadzkę. Hałas potworny, ból nogi nie do zniesienia na głowę sypał się pył z cegły. Przestawiono mi łóżko. Ponieważ przykręcono mi wyciąg do ramy łóżka nie mogłam się poruszać bo druty przebite przez piętę dokuczały. Łóżko było zarwane z jednej strony i musiałam trzymać się ramy. Poprosiłam pielęgniarkę o pomoc. Odburknęła, że ma inne priorytety. Spadałam więc i co chwila podciągałam się by nie znaleźć się na podłodze. W końcu zadzwoniłam do męża, ten do dyrektora szpitala, przybiegła oddziałowa i bardzo na mnie nakrzyczała, że zawracam głowę dyrektorowi, od tego są pielęgniarki. Tłumaczyłam, że pielęgniarki odmówiły mi pomocy, nie pomogło ale łóżko wymieniono. Przyszły dwie siostry, spojrzały na mnie i orzekły, że muszą dbać o swoje kręgosłupy, a mnie powinno przenieść czterech mężczyzn. Przeprosiłam za tuszę i przesiadłam się na nowe łóżko sama Poprosiłam tez o przestawienie stolika na lewą stronę bo prawa noga na wyciągu nie pozwalała mi na korzystanie ze stolika w czasie posiłku. Pielęgniarka podniosła krzyk, ze rozdaje lekarstwa i pewnie chcę, żeby się pomyliła. Nie chciałam. Po prostu przez cały dzień stawiano mi posiłek na stoliku i zabierano. Następnego dnia mąż potajemnie przestawił mi stolik.Przez trzy dni nieustabilizowana szyna wypadała z łóżka lub przewracała się na bok. Jeśli była w zasięgu lewej nogi to ja sobie przygarniałam i jakoś ustawiałam. Po operacji i powrocie na ogólna salę chciałam skorzystac z basenu. Okazało się, że tym zajmują się salowe czyli jak mnie poinformowano personel higieniczny. Przeprosiłam salową za obrazę ale dalej nie wiedziałam czy mam muwić do niej personelu higieniczny czy jeszcze inaczej. Posłuchałam jak miała na imię i przyniosła basen. Kłopot w tym, że personel higieniczny nie pełnił dyżurów nocnych, a pielęgniarki kategorycznie odmówiły wynoszenia basenu. Stał więc zalany po brzegi i z ogromnym trudem wkładałam go do łóżka by dac ulgę pęcherzowi. Zapomniałam napisać, że pielęgniarki nie mają zwyczaju nosić szpitalnych ubranek i trzeba zgadywać czy to gość odwiedzajacy chorego czy pielęgniarka. Drugiego dnia po operacji zjawił się przystojny cywil. Okazało się, że to rehabilitant. Przyprowadził mi wózeczek z hamulcami i kazał skakać na jednej nodze. Ciężko mi było, bo ważę sto kilogramów i zdrowa noga aż piszczała w kolanie od moich podskoków. Po kilku minutach pan nakazał mi położyć się do łóżka i powtórzyć ćwiczenie po obiedzie. Zostawił mi przy łóżku wózeczekbalkonik i poszedł. Posłusznie wyszłam po obiedzie z łóżka lecz straciłam równowagę i przewróciłam się na plecy. Pan doktor pomógł mi się wykaraskać. Następnego dnia inny rehabilitant w białym fartuchu przyprowadził wysoki wózek z uchwytami bym mogła się pionizować. Starannie wędrował ze mną po sali i objaśniał wszelkie posunięcia. Koniec pobytu w Oliwie nastąpił czwartego dnia. Dostałam wypis ze szpitala, w którym przeczytałam: "chora samowolnie opuściła łóżko, upadaąac doznała urazu operowanej kończyny. Przesunięcie kości w normie" Pytam jak to samowolnie, przeciez są świadkowie no i ten balkonik przy łóżku wepchnięty tam przez rehabilitanta. Przed wyjściem do domu pani doktor założyła mi longetę, która złamała się jeszcze tego samego dnia w łóżku ale nie to było najważniejsze. Posadzono mnie w sali zabiegowej przy otwartych drzwiach na klatkę schodową i otwartym po drugiej stronie oknie. Gips miał schnąć przez 15 minut. Gips sechł 30 minut, zmarzłam w tym przeciągu jak pies, bo zapomniano o mnie. Na szczęście przechodził stażysta i uratował mnie z opresji, obniżył kozetkę, przekulnął mnie na łózko, nie dbajac o swój kręgosłup i dał mi polopirynę. Jakoś się rozgrzałam w łóżku. Aha, siostry w łazience paliły papierochy. Gdy jedna z pacjentek zawołała, że cały dym leci do naszej sali, usłyszała: "nic nie czuję" i siostra zamknęła nam drzwi. Spałyśmy w tym smrodzie za karę.W tym szpitalu i tylko w tym, a leżałam w kilkunastu w całej Polsce, spotkałam się z takim chamstwem pielęgniarek. Ostrzegam wszystkich potencjalnych pacjentów ortopedii Szpitala Wojskowego w Oliwie , żeby omijali to miejsce szerokim łukiem a pana ordynatora proszę by to kolorowe towarzystwo przywołał do porządku i choćby na początek odział służbowo, bo pacjenci są porządnie zdesperowani, gdy krzyczy na nich pani w sukience w kwiatki. To były moje przygody, a panie które nie dostały jeść bo miały złamane biodra, a pielęgniarka "miała inne priorytety" niech napiszą o swoich przygodach same, łącznie z ta panią, której pieluchę zmieniano raz dziennie. Zastanawiam się, czy nie opisać moich przygód z pielęgniarkami tego szpitala i tego oddziału w medycznej prasie. Pacjenci muszą być ostrzeżeni!

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Szczerze polecam turnusy rehabilitacyjne w DPCh "PROMIEŃ" W Mariówce w mazowieckim. Stosunkowo do innych miejsc - tanio: 700 zł. za tygodniowy pobyt w pokoju dwuosobowym. Jedynka - po dopłacie 100 zł. Przesympatyczna obsługa, szeroka baza zabiegowa, całodobowa opieka lekarska :)

Dodam - możliwość dofinansowania z PFRON. :)

• 3 miesiące temu...
Gorąco polecam Dominika Włodarza. Gabinet w Krakowie na ul. Czarnowiejskiej. Fenomenalny fizjoterapeuta: wielki talent manualny + ogromna wiedza, połączona z wielkim doświadczeniem, młodzieńczym zapałem, intuicją, bezgranicznym zaangażowaniem w każdego pacjenta. Tylko najlepsi wiedzą, jak leczyć, aby nie zadawać bólu. Dominik wie. Dzięki niemu uniknęłam operacji kręgosłupa po bardzo poważnym uszkodzeniu. "Miała Pani genialnego rehabilitanta" - powiedział chirurg skreślając mnie z listy oczekujących na operację. Miał rację. Dominik Włodarz to wyjątkowy terapeuta. Polecam każdemu!

• 1 miesiąc temu...
Fundacja "Bliżej Szczęścia" określiła plan działania na 2014 rok. W głównej mierze będzie koncentrować się na wsparciu osób potrzebujących, przebywających w szpitalach, a także wymagających rehabilitacji poprzez zakup leków lub specjalistycznego sprzętu medycznego. Zapraszamy do obejrzenia spotu Fundacji: 2014 - Rok Wsparcia Zdrowia

• 3 tygodnie później...

Centrum Rehabilitacyjno-Medyczne Norman

Rehabilitacja na urządzeniu PAJĄK, którego wynalazcą oraz konstruktorem jest właściciel ośrodka. Niesamowite rezultaty dzięki doświadczonym fizjoterapeutom.

W między czasie kiedy ja byłem na turnusie był też mężczyzna po wylewie. Fizjoterapeuci postawili go na nogi w 2 dni, a rehabilitacja trwała łącznie 2 tygodnie. U mnie trwało to troszkę dłużej jednak obrażenia były okropne. Polecam z czystym sumieniem za profesjonalizm, miłą atmosferę, która sprzyja tak intensywnej terapii oraz dziękuję za bardzo zindywidualizowaną terapię.

Namiary:

Centrum Norman

75-393 Koszalin

ul. Pomorska 28

Jako, że nie mogę dodawać linków jako nowy użytkownik to wpiszcie w google: normanrehabilitation