Corny Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Witam, 10 dni temu na zajęciach w-f skręciłem kostkę i zerwałem wiązadła. Kilku lekarzy powiedziało że jest to bardzo ciężki uraz i że noga już nigdy nie będzie taka sprawna. Wczoraj włożono mi nogę na 2 tyg. w gips.Ubezpieczony jestem w szkole i ciekawi mnie ile mogę dostać odszkodowania na rehabilitację? Rehabilitację tzn. kupienie stabilizatora, basen itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corny Posted February 16, 2009 Author Share Posted February 16, 2009 Nikt nie pomoże?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ala Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 Jeżeli pytasz o wysokość odszkodowania to z tego typu ubezpieczenia jest ona zależna od wysokości sumy ubezpieczenia i ustalonego uszczerbku na zdrowiu.A sam uszczerbek na zdrowiu ustalany jest na 2 sposoby: * zasadą jest orzekanie uszczerbku na zdrowiu przez komisję lekarską na podstawie dokumentacji medycznej w oparciu o „Tabele norm procentowego uszczerbku na zdrowiu”,* w sporadycznych przypadkach przez komisję lekarską na podstawie dokumentacji medycznej i po zbadaniu Poszkodowanego w oparciu o „Tabele norm procentowego uszczerbku na zdrowiu”. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corny Posted February 16, 2009 Author Share Posted February 16, 2009 warunki ubezpieczenia są tutaj https / www . dziennik.librus .pl/pliki/HDI_oswiata_2008-2009 .pdf (trzeba pousuwać spacje)ale nie mogę znaleźć nic na temat skręcenia kostki, zerwania wiązadeł i jak się dowiedziałem uszczypania kości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corny Posted February 17, 2009 Author Share Posted February 17, 2009 Naprawdę nikt się w tym nie orientuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ala Posted February 17, 2009 Share Posted February 17, 2009 Ale przecież napisałam Ci że musisz dotrzeć do tabeli która jak wynika z owu stanowi załącznik do niego " W przypadku częściowego uszczerbku na zdrowiu – wypłata świadczenianastępuje zgodnie z Tabelą norm oceny procentowej trwałego uszczerbku nazdrowiu stanowiącą załącznik do niniejszych Pakietu, z uwzględnieniemnastępujących zmian:" W tej właśnie tabeli znajdziesz dokładnie przewidywany uszczerbek za doznany uraz . Później w zależnośi od tego jaki będziesz miał ten procent mnożysz przez wybrany wariant ubezpieczenia i wychodzi Ci końcowa suma odszkodowania podkreślam że są to tylko szacunki żeby zaspokoić Twoją ciekawość ile Ci orzekną ich orzecznicy jak mówi lektura forum może być róznie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corny Posted February 18, 2009 Author Share Posted February 18, 2009 Ale ja nie mogę znaleźć tych % za zerwanie wiązadeł!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel2009 Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Weź wniosek i razem z pełną dokumentacją medyczną złóż roszczenie. Poczekaj na odpowiedź i wtedy wystąp o orzeczenie z komisji lekarskiej - jeżeli taka będzie albo o orzeczenie na jakiej podstawie zostało przyznane Ci odszkodowanie.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts