Jump to content
Forum Odszkodowania

wypadek przy pracy -rozwiązanie umowy przez pracodawce

zibi61
 Share

Recommended Posts

W2006 roku miałem wypadek przy pracy. Po 16 m-c chorobowego i rehabilitacji chciałem wrócić dopracy ale lekarz zakładowy wystawił mi zaświadczenie o niezdolności do pracy. Na tej podstawi zaklad pracy rozwiązał ze mną umowe o prace. Z ZUS otrzymałem odszkodowanie, ale nie wyraził zgody na rente wypadkową[bezwład palca 4 i 5 prawej ręki.Wysłałem pismo do zakładu pracy ododatkowe odszkodowanie zzakładu ale odmówili, stwierdzajac że wypadek PRZY PRACY zaistniał przez moją nieostrożność. Od kwietnia 2008 nie mogę znależ pracy.Czy mam jakąś szanse na odszkodowanie z zakładu pracy? ZIBI

Skoro dostales odszkodowanie z ZUS to widocznie przyczyna wypadku nie lezała wyłącznie po Twojej stronie.

Moze zwróc sie do campter.pl (ale jak wyczytalam specjalizują sie chyba tylko w wypadkach komunikacyjnych).

Jest też inna firma, ktora na swojej stronie internetowej pisze tak: Jeżeli miałeś wypadek przy pracy, w którym doznałeś uszczerbku na zdrowiu skontaktuj się z nami a poinformujemy Cię czy istnieje możliwość dochodzenia dalszych roszczeń odszkodowawczych od pracodawcy.

Myslę, że powinienes ich poprosic o poradę TUTAJ:

auxilia.pl/content/view/94/66/lang,pl/