Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

PZU AC nisko wypłacone odszkodowanie po kradzieży samochodu VWgolf3

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy mam po co sie odwoływać i chciałem zapytać o radę ponieważ miałem

VW golf 3 który został skradziony ustalona kwota odszkodowania to 5 200zł...jednak znaleziono wrak samochodu który został wyceniony na 300zł wieć kwota wypłacona przez ubezpieczalnie miała siegać wartość 4 900zł...wrak pojazdu został wystawiony na aukcje i sprzedany po 3tyg postoju na auto złomie za które zostałem obciązony kosztami 600zł fakture przedstawiłem PZU...po 2 tyg oczekiwań dostałem wypłacone odszkodowanie w wysokości 3 380PLN smileys/surprise.gif byłem zszokowany w zawiadomieniu napisano że kwota odszkodowania została pomniejszona o udział własny z uwagi na wiek właściciela o 25% (mam 24lata lecz matka jest współwłasicielem czy ma to jakieś znaczenie żeby sie odwołać?) następnie dobrowolny udział własny w wysokości 10%(z tym sie zgadzam bo podpisywałem to w umowie)...a faktura za parkowanie wysokosci 600zł została zweryfikowana do 300zł ponadto zostało jeszcze z niej policzony 25% +10% udziałów własnych (z jakiej racji faktura została zmniejszona oraz odliczone dodatkowo 35%?)

Czy miał ktoś podobną sytuacje? Czy warto sie odwoływać, mam wogóle jakieś szanse na wygraną w tej sprawie bo zostałem oszukany na kwote ponad 1300zł!! Za pomoc z góry dziękuje!

boże! co ty masz za ubezpieczenie?! niestety merytorycznie nie wypowiem się w Twojej sprawie bez zapoznania z umową ubezpieczenia i kalkulacją. Wielce prawdopodobne, że odliczenia są niezasadne, tak więc przygotuj dobre odwołanie i wysyłaj.

nie wiem na jakiej podstawie fakturę za parkowanie zweryfikowano i na jakiej podstawie, tu mogę sądzić, że jest to niezgodne z prawem.

takadum - nie chcesz ię wypowiadać bo nie widziałeś polisy, ale radzisz się odwołać, bo odliczenia są niezasadne... taa, ciekawe. A gściu pisze wyraźnie - potrącenie za wiek właściciela i udział własny. tak się ubezpieczył to tak mu wypłacicli.

ciekawe co napisałeś w tym odwołaniu? że masz tylko 24 lata ale matka to ma więcej? człowieku zastanów się, kubeł zimnej wody i zacznij od lektury OWU. Poczytaj dwa razy zanim coś naskrobiesz bo i tak cię zleją a ty nadal nie będziesz iwedział czy słusznie. Jakbyś przeczytał to albo nie robiłbyś z siebie błazna albo powołałbyś się na konkretny paragraf i skutecznie coś wywalczył. Sprawdzałeś czy udział własny dotyczy także szkody kradzieżowej? a czy dotyczy całego wypłącanego odszkodowania, czy tylko za pojazd? a parkowanie? może jest górny limit? a może policzyli tylko za dni do poinformowania Cię o decyzji, a Ty przespałeś cały tydzień? zbyt mało danych żeby skutecznie coś podpowiedzieć.

Dostałem odpowiedz na moje odwołanie i nic nie da sie zrobic taką podpisałem hoojową polise, moge teraz podziękować agentowi PZU że poinformował mnie o udziale 25% z racji wieku ponież 26lat w kradzieżach i wypadkach..a kwota za parkowanie została zweryfikowana do 300zł ponieważ ubezpieczenie auta mialem na 5200, dostałem 4900 a wiec maksymalna kwota jaka moze wyplacic PZU jest właśnie te 300zł..Pablo dzięki za pomoc ale mogłeś to napisać bardziej normalnie a nie wyzywać kogoś od błaznów i przespanych tygodniach, te forum chyba jest po to aby sie wiecej dowiedzieć od osób które w tym siedzą lub mieli podobne przypadki jeśli moja wiedza w tematach ubezpieczeń jest znikoma.

bQ - jedna uwaga (nauczka) na przyszłość. Przed zawarciem umowy CZYTAJ OWU!

Agent nie jest od tego, żeby przewidywać co Ci będzie pasować, a co nie. Przyszedłeś powiedziałeś, że chcesz mało wydać - teraz efekt.

Tzw. małolata można w PZU wykupić za 30% składki!